Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

V Avstriji se smuča s kokainom

Žurnal 24: V Avstriji močno odmevajo besede predstavnika policije, ki je zaposlene v smučarskih središčih obtožil množičnega razpečevanja drog.

"S prvimi zimskimi športniki imamo opravka tudi s prvimi drogami. Hotelirji, gostinci in trenerji smučanja pogosto prevzamejo vlogo razpečevalcev drog, predvsem kokaina in ekstazija." S temi besedami je predstavnik salzburške kriminalistične policije Christian Voggenberger pošteno razburkal avstrijsko in še posebej salzburško javnost, poroča portal Standard.

Idilični Obertauern je center razpečevanja ilegalnih drog.

Na križ pribiti Obertauern
"Na podlagi pričevanj očividcev vemo, da je denimo v zimskem športnem središču Obertauern drogo možno naročiti kar v baru. 60 odstotkov zabeleženih deliktov z drogo od decembra do marca v zvezni deželi Salzburg gre na rovaš Obertauerna" je kriminalist Voggenberger navedel konkreten primer.

Predstavniki poklicnih združenj, ki jih je Voggenberger neposredno obtožil, navedbe odločno zavračajo. Govorimo lahko le o posamičnih primerih, so sporočili iz avstrijskega združenja trenerjev smučanja, salzburški hotelirji pa sploh ne verjamejo, da bi bil kdo od njih vpleten v razpečevanje drog.

Zgovorna statistika
Toda uradna statistika je bolj na strani policije. Zimska sezona je v smučarskih središčih tudi "opojna" sezona. Ko so kriminalisti prejšnjo zimsko sezono vzeli pod drobnogled smučarske centre regije Lungau, so 12 tam zaposlenih ljudi zasačili pri preprodaji drog. Paleta zaseženih drog je obsegala tako amfetamine, kanabis, kot kokain. V času poletne sezone, ko turistov in zaposlenih v turističnih centrih ni, in ostane le 200 stalnih prebivalcev, tovrstnih problemov ni.

Racije na zabavah
Posebej problematične naj bi bile množične prireditve v turističnih središčih. Vsakoletno zabavo "Rave on snow" denimo obišče več tisoč mladih, ki jim kriminalisti med rutinskim pregledom zasežejo velike količine kokaina in lani prvič tudi "tekočega" ekstazija.

  30. 12. 2008

Spomini nekega barmana

Nek barman, ki je več let delal v elitnem smučarskem središču Ischgl, je po poročanju Salzburger Fensterja v svoj blog zapisal: "Tako jaz kot moji kolegi smo vsak dan uživali kokain. Le tako smo lahko preživeli dolge noči in stres. V času zimske sezone nihče ne pazi na svoje zdravje."


400 odstotkov

Za toliko poraste v času zimske sezone število zabeleženih deliktov z drogo v avstrijski zvezni deželi Tirolski.

Večer na spletu

Bergretter

 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti