Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Smrt mlade Gradčanke v kočevskih hribih

Jutro: V soboto zvečer se je po Kočevju razširila vest, da se le ponesrečila na Fridrichsteinu, okrog 960 m visokem vrhu v kočevskem gorovju, neka mlada turistinja iz Gradca.

Pod vodstvom vnetega raziskovalca kočevskih krajev g. prof. Frana Uršiča se je takoj napotila skupina reševalcev v hribe in je med močnim deževjem po nevarnem skalovitem terenu prinesla ponesrečenko v mesto okrog 22. Nesrečna mladenka je bila najdena že mrtva in je okrajni zdravnik g. dr. Krauland ugotovil, da je nastopila smrt zaradi preloma baze glave.

Ponesrečenka je študirala gimnazijo v Gradcu in je prišla v Kočevje na počitnice baš teden dni pred svojo nesrečno smrtjo k svojim sorodnikom na Rudnik. S hčerko sorodniške rodbine Luna se je okrog poldneva podala na izlet in je obiskala tudi ostanke starega gradu na vrhu Fridrichsteina. kjer pa se je preveč nagnila preko zahodne stene, od koder je najlepši razgled, izgubila ravnotežje in padla v kakih 50 m globok prepad v smeri proti lovski koči pod Fridrichsteinom. Ostali izletniki so slišali njene krike, a ko so prihiteli do stene in potem po stranskih potih do ponesrečenke, je bila ta že v zadnjih zdihljajih. O nesreči je bila takoj obveščena rodbina g. Luna in tudi starši ponesrečenke v Gradcu.
 

Jutro, četrtek, 17. avgusta 1933


Ob tem je bil (na isti strani) še članek
Prvi dve Slovenki na Matterhornu (4505 m)

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave
Značke:
Jutro novosti

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45948

Novosti