Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Pod Malim Koritniškim Mangartom

Peter Podgornik: Letos smo se že sedemindvajsetič dobili pod mogočnim ostenjem gora nad Mangartskimi jezeri in se spomnili na Tamaro Likar in Pavla Podgornika

ki sta se smrtno ponesrečila v steni Malega Koritniškega Mangarta poleti leta 1982. 

Kot velikokrat do sedaj nam je tudi tokrat zagodlo slabo vreme, katero se je končalo prvič v vseh letih z snegom skoro do sredine ostenja.
Udeleženci smo bili trije, veliko najavljenih ni prišlo zaradi slabe vremenske napovedi. Kljub temu je Filip Bence - Ta črn, ki doslej še nikoli ni manjkal na teh srečanjih, v petek 22. avgusta, preplezal novo smer v levem delu Zadnje Ponce. Pastirska smer je dolga 700 metrov, ocenil jo je z IV. stopnjo in za njo porabil dve uri plezanja.

Ob zgornjem Mangartskem jezeru smo se srečali z Ratečanom Jožetom Rožičem, kateri je v prvi polovici sedemdesetih let z raznimi soplezalci bil med prvimi slovenskimi plezalci, ki so ponovili znane Piussijeve smeri in pa Cozolinijevo zajedo v MKM.

Z Filipom sva obiskala Nives Meroi in Romana Beneta s katerima nama je v sproščenem vzdušju minil deževen sobotni popoldan. Sta tik pred odhodom v Himalajo, kjer mislita najprej poskusiti na Manaslu, potem pa mogoče še na Anapurno. Od njiju sva izvedela, da je Luca Vuerich v dolini v Plazeh opremil zelo dobro plezališče z lepim številom smeri različnih težav v odlični skali.

Peter Podgornik

 

 

 

 


Ta črn
tudi tokrat ni manjkal in - spet prvenstvena

Kategorije:
Novosti ALP SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46085

Novosti