Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Velika delovna zmaga planincev v Krmi

Gorenjski glas, Jeseniške novice - Janko Rabič: Od Zgornje Radovne do koče v Krmi so položili električni kabel in cev za vodo ter kabel za telefon.

Člani Planinskega društva Javomik-Koroška Bela so vrsto let imeli težave z zagotavljanjem ustreznega energetskega vira in vode pri oskrbovanju Kovinarske koče v Krmi. Strnili so vrste in se lotili zahtevnega projekta. Od Zgornje Radovne do Krme so v dolžini 3,5 kilometra izkopali in položili električni kabel in poleg še cev za vodo ter kabel za telefon. Glavna soinvestitorja sta bila družba Elektro Gorenjska in Občina Kranjska Gora. Podporo so dobili s strani Planinske zveze Slovenije in drugih donatorjev. Veliko prostovoljnih ur pa so opravili člani društva sami. Na slovesnosti ob pomembnih pridobitvah je predsednik društva Vinko Alič predvsem poudaril, da so ponosni, da jim je uspelo zagotoviti najbolj prijazen vir energije za kočo v prelepi triglavski dolini Krmi in se tako izognili onesnaževanju narave.

Podrobneje je izvedbena dela predstavil glavni gospodar društva in pobudnik vseh velikih društvenih investicij Zvone Tavčar. Luč je simbolično prižgal najstarejši član društva Franc Svetina. Sedaj imajo v planu še obnovo koče, predvsem fasade in ostrešja. Koča tako postaja vse bolj prijazna za planince, ki radi zaidejo v to triglavsko dolino. Zanjo skrbita zavzeta oskrbnika Jožica in Zoran Berlisk. Kulturni program so na slovesnosti pripravili člani kvinteta Šum Kulturnega društva Zasip ter Majda Rebernik in Janez Petkoš, ki sta prebrala nekaj svojih pesmi.

Janko Rabič

  27.06.2008

 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46051

Novosti