Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Sedemnajste Gorske sledi

bodo na TV Piki premierno predvajali v torek, 1. julija, ob 22.15, ponovitvi pa v sredo, 2. julija ob 10.15 in v soboto, 5. julija ob 15.30.

Tokrat bomo v prvem delu oddaje obiskali Kordiljero Huayhuash, ki se nahaja v perujskih Andih. V drugem delu pa se bomo pogovarjali s športnima plezalcema, bratoma Bečan.

Kordiljera Huayhuash z najvišjim vrhom Yerupaja, ki meri 6634 metrov, velja za drugo najvišje gorovje tropskega pasu. Zaradi naravne pestrosti in ohranjenosti si je ta kordiljera prislužila tudi ime  'lepotica perujskih Andov'. Zanimivo gorovje, ki ga krasijo lepo oblikovane gore, razgibani ledeniki, raznobarvna ledeniška jezera, bogat rastlinski in živalski svet ter prijazni domačini, že vrsto let navdušuje številne slovenske alpiniste, tudi naša sogovornika Ireno Mrak in Janeza Dovžana.

Klemen in Jure Bečan prihajata iz Tržiča in se s športnim plezanjem zavzeto ukvarjata že od svojega otroštva. Tako ni čudno, da Klemen že več let sodi med naše najboljše športne plezalce, Jure pa kljub svoji mladosti dosega lepe rezultate, tudi že na članskih tekmah. Zanimiv pogovor z bratoma bo obogaten z atraktivnimi posnetki s tekem, treningov in plezanja v naravnih stenah.

V osemnajsti gorskih sledeh pa bomo med drugim gostili alpinista in osvajalca osemtisočakov Romana Beneta in Nives Meroi.

Več o oddaji si preberite na uradni spletni strani Gorskih sledi, kjer so v Arhivu dostopne skoraj vse dosedanje oddaje.

Tine Marenče
Fotografije: Klemen Bečan in Anže Marenče

 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45944

Novosti