Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Najvišje cene

nočitev, osnovne prehrane in napitkov v planinskih kočah I. in II. kategorije v letu 2008
27.06.: Opravljeni popravki, ki so bili potrebni, ker smo na PZS dobili napačen dokument

Upravni odbor Planinske zveze Slovenije je v skladu z 51. členom Statuta Planinske zveze Slovenije sprejel sklep o najvišjih cenah nočitev, osnovne prehrane in napitkov v kočah I. in II. kategorije, ki ga je v skladu s 15. členom »Pravilnika o upravljanju poslovanju in opremi pla-ninskih koč« pripravila Gospodarska komisija UO PZS.

Najvišje cene nočitev, osnovne prehrane in napitkov v kočah I. in II. kategorije v letu 2008 so:

Nočnine (prva cena je za člane, druga za nečlane, ločeno po kategoriji)
soba z do štirimi posteljami: I. kategorija 13,5 / 27 € in II. 10 / 20
soba s pet in več posteljami: I. 10 / 20 € in II. 8  / 16
skupno ležišče: I. 9 / 18 € in II. 6 / 12

Pravico do 50 % znižane cene prenočevanja, ki velja za nečlane imajo v sobah in na skupnih ležiščih vsi člani PZS z veljavno izkaznico, člani slovenskih zamejskih planinskih društev in slovenskih planinskih društev v tujini, člani Planinske zveze Hrvaške, na osnovi bilateralnega sporazuma iz leta 1992 in člani planinskih organizacij včlanjenih v UIAA, s katerimi ima PZS sklenjen sporazum o reciprociteti.

Hrana (prva cena je za koče I. kategorije, druga za II.)
enolončnica brez mesa 4,70 / 3,50
enolončnica z mesom 6,00 / 4,50
golaž, segedin 6,20 / 5,00 €

Pijača
čaj 0,25 litra 1,80 / 1,30
voda 1,5 litra 3,50 / 2,00

Vse ostale cene prehrane in pijač, razen priporočenih, se oblikujejo prosto.
Popustov pri hrani in pijači ni!

Upravljavci planinskih koč III. kategorije oblikujejo cene prenočišč, hrane in pijače sami, spoštovati pa so dolžni znižano ceno za prenočevanje, ki velja za člane PZS.

Prenočevanje v planinski kočah

Pravico 50% znižanja na polno ceno prenočevanja imajo v sobah in na skupnih ležiščih vsi člani PZS (ki se izkažejo z veljavno izkaznico), člani slovenskih zamejskih planinskih društev in slovenskih planinskih društev v tujini, člani Hrvatskog planinarskog saveza, na osnovi bilateralnega sporazuma iz leta 1992 in člani planinskih organizacij včlanje-nih v UIAA, s katerimi ima PZS sklenjen sporazum o reciprociteti.
Enaka ugodnost velja tudi za pripadnike SV, ko opravljajo službene dolžnosti.

60 % znižanja, na polno ceno, ki velja le na skupnih ležiščih, imajo
- mladi člani P+O kategorije do dopolnjenega 15. leta starosti,
- registrirani alpinisti, registrirani vodniki PZS, mentorji planinskih skupin, varuhi gorske narave, člani Gorske reševalne službe Slovenije in registrirani markacisti

Do brezplačnega prenočišča so upravičeni gorski reševalci in markacisti na akciji

Za obiskovalce, ki imajo lastno posteljnino (rjuhe) velja dodaten popust 1,6 € na ceno prenočišča za člane (morajo pa se pri prijavi izkazati z lastno posteljnino). Društva - oskrbniki imajo tudi pravico do občasnih kontrol ležišč. Zlorabe se kaznujejo s plačilom tri kratne polne cene ležišča.

Družine z najmanj tremi člani imajo 10% popust pri prenočevanju.

Planinskim društvom priporočamo, da omogočijo brezplačno prenočevanje na skupnih ležiščih vsem registriranim vodnikom PZS in gorskim vodnikom, ki vodijo organizirane planinske skupine (s potrdilom PD). Za gorske vodnike, ki jih plačajo posamični klienti, to priporočilo ne velja.

PZS: Najvišje cene ... v letu 2008

Prenos celotnega originalnega dokumenta:
>Cene v kočah 2008 (DOC, 70 kB)


 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

7 komentarjev na članku "Najvišje cene"

Franci Savenc,

Dobili smo posnetek "obvestila" v eni od naših postojank (je z dne 21.06.2008), ki "obvešča" o nečem, kar potem na UO PZS ni bilo sprejeto:


Franci Savenc,

> Tukaj objavljene cene so popolnoma napačne!

Da, res so bile. Na PZS dobljeni dokument je žal bil napačen in - stran sem lahko popravil šele danes, ker sem bil včeraj, ko so se pojavila opozorila, na srečanju SSK na Bledu ...

Za "obvestilo" o pogrinjku, ki so ga včeraj objavili, pa mi je šele sedaj generalni sekretar PZS povedal, da je bilo preuranjeno; to določilo na UO PZS ni bilo sprejeto (res pa je bilo v "majskem predlogu").

Urednik


Borut Mežnarčič,

Zgolj v vednost. Cena jote in ričeta brez mesa v koči pri sedmerih jezerih je 4,70€. Toliko o najvišjih cenah in o društvu, ki oskrbuje to kočo. S tem, da je bilo tako eno kot drugo še bolj vodeno. Upam, da le slučajno. Cena za čaj se mi zdi pa tudi malo previsoka.


Borut Mežnarčič,

Se opravicujem. Ampak na PZS strani so cene višje kot so objavljene na tej strani (enolončnica je 4,7€) in sem se pač razburil.


Tomaž Ogrin,

Verjamem, da je upravljanje planinskih koč finančni problem. Ne moreš delati v minus. Vendar pa kljub nesprejetemu sklepu, sam predlog izraža določeno razmišljanje v smeri zbiranja denarja, morda po zgledu nekaterih tujih (zasebnih?) planinskih koč. Prav bi bilo, da bi PZS organizirala javni posvet na to temo, z razgrnitvijo podrobnih izračunov, na primer za določeno kočo. Obenem bi kdo lahko prikazal možne rešitve v prihodnosti. Še o pogrinjku:

SSKJ: pogrinjek: »kar se pripravi na (pogrnjeno) mizo za serviranje hrane eni osebi« Kaj je mislil predlagatelj "pripraviti" na pogrnjeni mizi za tiste, ki bi plačali 1 evr? Morda bi zaračunali CO2 takso gostom v koči, ker onesnažujejo zrak v koči z izdihanim CO2. V tej CO2 evforiji je treba misliti tudi na ta vir...


Matej Perkuš,

Nič ne piše o ekološki taksi.

Glede turistične takse je popolnoma jasno (izsek):

Zakon o spodbujanju razvoja turizma (ZSRT)

27. člen

(oprostitev plačila turistične takse)

(1) Plačila turistične takse so oproščeni:

...

– člani Planinske zveze Slovenije v planinskih postojankah, na podlagi veljavne članske izkaznice.

http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=20042&stevilka=73


Matej Perkuš,

Na strani PZS so cene za leto 2007:

http://www.pzs.si/koce/cene.php

Cene za leto 2008 so skrite pod novicami:

http://www.pzs.si/novice/novica.php?id=4031

Tukaj objavljene cene so popolnoma napačne!

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45951

Novosti