Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Pred dnevom planincev 2008

in začetkom poletne sezone je PZS danes pripravila danes pripravila novinarsko konferenco.
PZS je organizirala novinarsko konferenco, na kateri je prisotnim predstavnikom sredstev javnega obveščanja predstavila aktivnosti

Ljubljana, 29. julija: Predsednik PZS Franci Ekar je uvedel predstavitev letošnjega Dneva planincev, ki bo v soboto, 7. junija, na Krašnjem vrhu v Beli Krajini. Širši oris mu je dal predsednik MDO Dolenjske Rudolf Skobe, dopolnila ga je županja Metlike Renata Brunskole, v imenu organizatorjev PD Črnomelj, Semič in Metlika, predsednik zadnjega Anton Kraševec in za konec snovalka kulturnega programa Maja Kos.
Predstavili so aktivnosti, ki jih pripravlja PZS v počastitev 60-letnice svojega delovanja v tednu planinstva od 2. do 7. junija.
Sledila je predstavitev dela Mladinske komisije, pa Komisije za varstvo gorske narave, Komisije za planinske poti, Komisije za GRS, komisije za vzgojo in izobraževanje in za zaključek še Gospodarske komisije.
Preveč, da bi podrobneje pisali o vsem, bomo pa marsikaj o njih dejavnosti še predstavili v posebnih zapisih.


PZS: 29.05.2008 - Novinarska konferenca


PZS je v četrtek, 29. maja 2008 organizirala novinarsko konferenco, na kateri je prisotnim predstavnikom sredstev javnega obveščanja predstavila aktivnosti PZS v »tednu planinstva«, ki bo v počastitev 60 letnice delovanja PZS v času od 2. – 7. junija 2008.

Uvod s predstavitvijo dejavnosti (priponka) je imel predsednik PZS mag. Franci Ekar, ki je besedo predal organizatorjem dneva planincev, županji občine Metlika Renati Brunskole, predsedniku MDO Dolenjske in Bele krajine Rudiju Skobetu in predsedniku PD Metlika Antonu Kraševcu. Županja je v nagovoru poudarila pomen planinstva za ljudi in kot dejavnost, ki jih združuje. Zato se tudi občina Metlika aktivno vključuje v soorganizacijo Dneva planincev, tudi ona osebno kot članica PD. Podrobno sta aktivnosti MDO in PD predstavila še Rudi Skobe in Anton Kraševec.
V nadaljevanju so aktivnosti komisij PZS v poletni sezoni predstavili še mag. Franci Ekar, predsednik PZS, predsednica Mladinske komisije Vanja Kovač je orisala dejavnost MK PZS in predstavila pomembne akcije, načelnica Komisije za varstvo gorske narave Rozi Skobe je spregovorila o dejavnosti te komisije, ki skrbi za varovanje narave v gorskem svetu, Tone Tomše načelnik Komisije za pota je spregovoril o Zakonu o planinskih poteh in letošnjih akcijah obnove poti, Drago Horjak je orisal dejavnost Komisije za Gorsko reševanje PZS, Rudi Skobe delo Komisije za usposabljanje in preventivo, Danilo Sbrizaj pa je informiral prisotne o obratovanju planinskih koč, cenah in popustih v letu 2008 in o problemih financiranja planinskih koč.
Med in po končani novinarski konferenci pa so se prisotni okrepčali z belokranjsko pogačo.

Danilo Sbrizaj
generalni sekretar PZS

 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave
Značke:
novosti PZS

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45948

Novosti