Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Še so smučali

Minuli teden je so bile v hribih odlične razmere, ki smo jih s kolegi tudi dobro izkoristili. Odsmučali smo tudi nekaj smeri za katere sumimo, da še niso bile presmučane – Pomagajte s pripombami!

V petek, 2. maja, sva Miran Hladnik in Borutom Kozlevčar odsmučala smer v severozahodnem pobočju Križa (2410 m). Ocenila sva jo s V+, S6, 250 m in povprečno naklonino 50°. Poimenovala bi jo Spominska smer Janeza Kunstlja – če še ni bila presmučana. >>>

Naslednji dan smo Samo Kociper, Borut Kozlevčar, Nejc Marčič in Klemen Sladič najprej smučali z Oltarja (2621 m) v Grlo in opravili verjetno eno od prvih ponovitev smeri Skoraj Točno opoldne (VI).

Po Oltarju smo se Miran Jurij Hladnik, Nejc Marčič ter Samo Kociper podali še v sosednjo grapo, ki vodi z grebena med Oltarjem in Dovškim Križem. Tudi za njo še nismo slišali, da bi bila že presmučana. Ocenjujemo jo s IV, S5, 150 m in povprečno naklonino ; nismo pa smučali povsem z grebena, ker je bila na njem velika opast, začeli smo deset metrov nižje. Če še ni bila presmučana bi jo poimenovali Anjina.

Naslednjega dne smo na bivaku Za Akom ostali le še Nejc, Borut in jaz. Odšli smo v Amfiteater in na greben Široke Peči. Z grebena smo potem odsmučali smer, za katero tudi ne vemo, če je že bila. Ocenili bi jo s IV, S4, 200 m in poimenovali Sendvič brez pira.

Torej: Prosimo bi za kakršne koli podatke v zvezi s presmučanimi smermi.

Jurij Hladnik
Fotografije: Nejc Marčič in Jurij Hladnik

Z Oltarja v Grlo

S Široke peči

Kategorije:
Novosti SMU SLO Vse objave
Značke:
novosti SMU

3 komentarjev na članku "Še so smučali "

Jurij Hladnik,

Miran bi bil zelo zadovoljen, če bi tudi on smučal, vendar sem to smučal njegov sin, Jurij:)


Jurij Hladnik,

Ja, z oceno se pa tudi jaz strinjam.


Klemen Sladič,

Samo opomba, ime smeri je Tocno opoldne (brez "skoraj"). Strinjam se z Jakovim predlogom glede ocene. Prvotno je bila ocenjena s VI,

vsaj v trenutnih razmerah je V+/S6.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46101

Novosti