Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Novo planinsko društvo v Celju

Večer, Narava, gore in ljudje: Celje je bogatejše za še eno planinsko društvo, konec marca je bil na Celjski koči ustanovni sestanek Planinskega društva Zavoda za zdravstveno varstvo Celje, ki je doslej delovalo kot sekcija enega od celjskih planinskih društev.

Razlogi za ustanovitev novega društva so bili predvsem v velikem številu novih pohodnikov in ambicioznih načrtih, ki si jih je društvo zadalo.

V društvu, ki mu predseduje dr. Ivan Eržen, direktor Zavoda za zdravstveno varstvo Celje, podpredsednika pa sta mag. Andrej Planinšek in Franjo Kunej, je trenutno okrog 130 članov, društvo pa se lahko pohvali s tem, da se na planinske poti odpravijo vsak konec tedna, razen kadar jim načrte prekriža vreme. Trenutno imajo tri planinske vodnike, trije pa se še usposabljajo. Gonilna sila društva je Franjo Kunej, ki je tudi najbolj zaslužen za razmah članstva in za skrbno načrtovane in dobro izpeljane poti.

Za letos so si v društvu zastavili zelo ambiciozne načrte, ki poleg obiskov domačih gora predvidevajo tudi osvojitev znanih vrhov v sosednjih državah, predvsem v Avstriji. Dobro sodelujejo s številnimi planinskimi društvi v Sloveniji in v tujini, zato nekatere vzpone opravijo skupaj z njihovimi člani. Po lanskoletnem zelo uspešnem planinarjenju po bolgarskih gorah se večja skupina članov letos poleti odpravlja na skoraj 14-dnevno osvajanje makedonskih gora in vrhov, za prvomajske praznike pa bodo spoznavali planinske poti na Kreti. Poskrbijo pa tudi za tiste, ki se na dolge poti ne odpravijo, saj na pohode krenejo vsak konec tedna.

Vecer.si 17.04.2008

 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46079

Novosti