Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Po Slovenski gor, za Cmirom dol

Jaka Ortar in Jani Skrinjar sta se po vzponu prek Stene spustila v krnico Za Cmirom in ...

Jaka Ortar (06.04.08): Danes sva z Urbanovcem uživala v Steni. Ob petih je bilo v Vratih jasno, temperatura malo pod 0 °C, sneg pomrznjen. Z avtom sva priružila do Turkovega rovta, naprej proti Steni pa na smučeh. Pod Steno naju je ujel dan, tako da sva lažje našla macesne v Slovenski. Dalje na Freeapproved >>>
Posebej pa še zbirka fotografij: Galerija (Jani Skrinjar, Jaka Ortar) >>>

 

Kategorije:
Novosti SMU SLO Vse objave
Značke:
novosti SMU

6 komentarjev na članku "Po Slovenski gor, za Cmirom dol"

Anže Čokl,

Berem pripombo, pa mi nekaj ni štimalo.

Pa četudi bi s Krima smučala, ki ni poseben dosežek - zakaj neki naj bi fanta pisala kakorkoli drugače, kot to njima paše?


Iztok Snoj,

Slovesno gor in nič cmeravo dol

Berem zgodbo, pa mi nekaj ni štimalo.

Smuka za Cmirom ni kak poseben dosežek. Vzpon s smučmi po Slovenski je sicer težavnejši, a sam po sebi nima pravega smisla.

Lahko bi se začelo takole: šla sva, da presmučava Slovensko, za Freeapproved sva hotela narediti reportažo o spustu po Slovenski. Ni nama uspelo. Je pa bila tura izjemno lepa, in uživala sva. Zato jo vseeno objavljava.


Iztok Snoj,

Se strinjam.

Včasih pri kuhi besed uporabim preostre začimbe, potem pa se osnovni okus hrane nekako izgubi.

Moram dopolniti - zgodba mi je kot celota všeč, nekaj slik je lepih, večina vsaj takih, da si lahko ustvarimo predstavo, kako je bilo na turi, skratka če boš tu kaj objavil, posredoval, bom gotovo še prebral in pogledal.

Svoj prvi komentar bi moral napisati splošneje, ne kot pripombo ob tvojem prispevku. Mislim, da motiv za turo poleg doživetja počasi postaja tudi objava na spletu (moje četrtkove zgodbe niso nič izvzete). Vprašanje je, ali objava na spletu lahko enkrat v prihodnosti postane glavni motiv (celo edini). Meje se mi zdijo že danes nekako zabrisane. Koliko se tega sploh zavedamo?


Stane Škrjanec,

Vsekakor pohvalno, Jaka, čestitke obema!

Bor, iz tvojih vrstic pa kali tudi meni priljubljeno seme ...


Jaka Ortar,

Hvala za pripombo, ki je kar na mestu. Pa vendar - kdor ima vsaj malo pojma o strmem smučanju in pozna Slovensko smer, ve, da ne moreš kar "iti in presmučati Slovensko, spotoma pa narediti še reportažo". Res je, da sva med vzponom opazovala smer skozi smučarske oči (kako pa ne bi?!), a tudi ne vem, kaj nama v nedeljo "ni uspelo". Cilj je bil uživanje v veličini Stene in ogled smeri, kar je bilo torej doseženo. Smuka za Cmirom res ni poseben dosežek, je pa bila popoln zaključek vremenu ukradenega dopoldneva.

Reporaže na drugih spletiščih pišem(o) tudi po lažjih vzponih/spustih (tudi ko ne gre vse po načrtu), tokrat smo link poslali tudi sem in glede na število ogledov je naslov (podobno kot smučanje z Jalovca) pritegnil širši krog bralcev. In ker se ni oglasil nihče razen najbolj rednega komentatorja, bomo nadaljevali v tej smeri.

Danes se bo na freeapproved.com pojavil še filmček z naslovne ture.


Filip Vidmar,

Se strnjam s predhodnikom, take reportaže vedno rad pogledam, že zato, da vidim moj poletni teritorij v zimski obleki. Koliko je vreden tak vzpon "strokovno", me niti ne zanima, ravno mačji kašelj pa vseeno ni.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46051

Novosti