Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Planinska koča v Münchnu

Bohinjske novice – Vida Kovačič: Na letošnjem sejmu CBR - največjem sejmu rekreacije in potovanj v južni Nemčiji - se je predstavilo 1544 razstavljavcev.

Slovenija se je kot turistična destinacija s celovito ponudbo za aktivno preživljanje prostega časa in z bogato ponudbo wellness programov prvič predstavila kot država partnerica, na kar so opozarjali številni plakati v mestu in na sejmišču.

Na slovenski stojnici se je na 200 kvadratnih metrih predstavljalo 25 ponudnikov. Skupnost Julijskih Alp je na sejmu sodelovala tudi s svojim informacijskim pultom in informatorko Vido Kovačič. Obisk tega pulta je bil velik. Po pogovorih z obiskovalci je območje Julijskih Alp, poleg obale, najbolje poznano slovensko območje. Sicer pa je bilo največ zanimanja za kampe, pohodništvo, kolesarjenje in ribolov. Posebno aktivno smo promovirali tudi Festival cvetja v Bohinju.

Polovica slovenske stojnice je bila namenjena animacijskemu programu, kjer smo poleg Pirana in Portoroža posebej predstavili območje Julijskih Alp s pohodništvom in kolesarjenjem. Za animacijo sta poskrbela Samo Gardener (pohodnik) in Klemen Langus (kolesar). Predstavljati smo želeli, da se v Julijskih Alpah odlično kolesari in planinari. Med kolesarjenjem na starem kolesu in s hojo med smrekami so si obiskovalci lahko ogledali DVD Julijske Alpe. Vsako popotovanje ali izlet pa se konča na cilju (doma, gostilna, planinska koča). Mi so izbrali planinsko kočo, kjer smo goste postregli s šilcem domačega žganja, klobaso, sirom in zaseko. Gostje so lahko napisali kartico (motivi vseh destinacij v Julijskih Alpah) in jo oddali v nabiralnik. Kartice bomo iz Slovenije poslali na naslovnike.

Predstavila se je tudi gostilna Lectar iz Radovljice z ročno izdelavo in poslikavo izdelkov iz lecta, za glasbo pa je poskrbel svetovni prvak na diatonični harmoniki Denis Novato.

Predzadnji in zadnji dan je potekala polurna predstavitev Julijskih Alp na velikem multimedijskem odru Bavarske televizije (Baverisches Rundfunk). Predstavitev smo popestrili z animacijskim vložkom kolesarja in pohodnika. Klemen Langus je v prvem delu v obliki intervjuja predstavil Julijske Alpe, v drugem delu je bilo predstavljeno kolesarjenje v Julijskih Alpah. Zadnji dan sejma je slovensko stojnico obiskala še bavarska ministrica za gospodarstvo in se nekaj časa zadržala v "planinski koči".

Vida Kovačič

 07.03.2008

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45948

Novosti