Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Šport - februar 2008

Še kratka predstavitev druge letošnje številke predno jo umaknejo s prodajnih polic zaradi prihoda marčne - Spet je precej naše tematike!

V temi EKSTREMNO je predstavitev Karuine Hollekim, o kateri smo pretekle dni večkrat pisali: freeride smučarka, B.A.S.E. padalka in menda tudi plezalka, po rodu Norvežanka, ki se je rodila očetu alpinistu...

OPREMA: Rok Levičar pod naslovom "lahkih nog, kakor gams, naokrog" predstavlja čevlje: kakšen naj bo čevelj za ... Predstavlja štiri tipe, fotografije pa so iz arhiva odprave Patagionija 2008/APD Kozjak.

REPORTAŽA je nastala v računalniku Anžeta Marenčeta, naslov pa ima Slovenska alpinistična arena - Loška stena; fotografije so iz arhiva bratov Marenče.

NA BIVAKU pa je - spet - Anže Marenče. Vprašanja je zastavil Tomaž Jakofčič, standardna so, da bomo odgovore različnih lažje primerjali, uvod je pripravil Tine Marenče, fotografije pa so spet iz arhiva bratov Marenče.

In še ena REPORTAŽA - o gori, ki spada med najlepše (ne le) pri nas. Članek Jalovec, skalna piramida nad Tamarjem, je, tako kot fotografiji, prispeval Andrej Trošt.

Kategorije:
Novosti BIB SLO Vse objave

1 komentarjev na članku "Šport - februar 2008"

Boris Strmšek,

Pod opremo je sicer res fotografija iz kozjaške odprave v Patagonijo, vendar je bila vzeta brez dogovora oz. dovoljenja z naše strani. Fotografijo bi avtor teksta dobil brez težav (že zaradi tega, ker je trgovina, kjer dela, nekoliko pomagala s popusti), če bi z nami kontaktiral. Moti predvsem to, da ni podpisan avtor fotografije oz. ni navedena spletna stran, od koder je vzeta. Sicer je to v teh modernih časih, ko vsak pobere z interneta vse, kar pač najde, običajna praksa. O kakšnem avtorstvu in zaščiti avtorskih pravic pa nihče niti razmišlja več ne. Čeprav seveda obstajajo druge poti in načini. Nekateri namreč živimo tudi od fotografij.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46071

Novosti