Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Zaključek svetovnega pokala v lednem plezanju

Minuli konec tedna se je v švicarskem Saas Feeju odvilo še zadnje dejanje letošnjega pokala. Čeprav v težavnosti nismo blesteli, je Matevž Vukotič postal skupni zmagovalec v hitrosti.

Zmagovalec svetovnega pokala v lednem plezanju v disciplini hitrost: Matevž Vukotič.

V težavnosti, kjer je zmagal Simon Anthamatten (Švica) pred Jevgenijem Krivošejcevim (Ukrajina) ter Hee-Yong Parkom (Koreja) so naši med 76-imi tekmovalci zasedli naslednja mesta:

27. Luka Krajnc
29. Matevž Vukotič
39. Peter Jeromel
47. Jernej Vukotič

Skupni zmagovalec svetovnega pokala je postal Simon Anthamatten (Švica) pred Markusom Bendlerjem (Avstrija) in Jevgenijem Krivošejcevim (Ukrajina). Naš najboljši je bil Luka Krajnc na 16. mestu.

V ženski konkurenci, kjer letos nismo imeli svoje predstavnice je zmagala Angelika Rainer (Italija), v skupni uvrstitvi pa Jenny Lavarda (Italija).

Hitrostne preizkušnje sta se udeležila brata Vukotič, saj sta pred to tekmo zasedala prvo in tretje mesto. Matevžu je s 6. mestom uspelo doseči skupno zmago v hitrosti. Jernej je po smoli v predtekmovanju zasedel skupno 7. mesto.

Tudi zaradi naših "hitrostnih" uspehov je Slovenija dobila organizacijo svetovnega pokala v hitrosti, ki bo predvidoma januarja 2009.


Slovenska ekipa v Saas Feeju

Foto: Rožle Bregar

Kategorije:
Novosti SLO TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46062

Novosti