Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Pokljuški gams Tomažu Sokliču

Rudno polje, 23. februar. Četrto letošnjo preizkušnjo v tekmovalnem turnem smučanju za Slovenski pokal, 5. Pokljuškega gamsa, so zaznamovali lep, sončen dan ...

Prelepo sončno vreme je nagradilo tekmovalne turne smučarje, ki so se pomerili na 5. Pokljuškem gamsu in prireditelje AO Radovljica, ki so tovrstno tekmovanje organizirali že petič. Žal je bila udeležba nekoliko skromnejša, kar je zagotovo povezano z odhodom najboljših tekmovalcev na svetovno prvenstvo v Švico.

Proga je vodila z Rudnega polja, čez Krucmanove konte, za Viševnikom (preko Srenjskega prevala), se spustila na Jezerca ter se nato povzpela na Studorski preval. Sledil je spust mimo Jezerc na planino Konjščico in po letni poti nazaj na Rudno polje. Tekmovalci so morali na 10,7 kilometrski progi s 1200 metri višinske razlike kar dvakrat zamenjati tehniko vzpona in spusta (menjava kož na smučeh).

Tekmovanje je bilo v treh kategorijah: v članski, mladinski in v parih. V članski kategoriji je bil najhitrejši Tomaž Soklič (K&K TRADE DYNAFIT), pred Milanom Šenkom in Tonetom Karničarjem (oba GRS Jezersko). V mladinski kategoriji je prvič zmagal Jaka Ortar (Freeapproved), drugi je bil Žan Karničar, tretji pa Tilen Šenk (oba TTSO Jezersko). Izven konkurence za tekmovanja v okviru Slovenskega pokala v tekmovalnem turnem smučanju je bila kategorija dvojic, kjer sta Jože Primožič in Lojze Budkovič (Šumska) prehitela kolega Gašperja Sloleta in Klemena Bizjama (Matr šibam).

Eden od organizatorjev, Jože Primožič je dejal, da je tekma lepo uspela: »Razmere za tekmovanje so bile dobre, le v spustu na Konjščico je bil nekoliko južen sneg. Glede na letošnjo sezono, ko se tekmovanj udeležuje nekoliko manj tekmovalcev, moramo biti tudi z obiskom zadovoljni. Menim, da je naloga komisije za tekmovalno turno smučanje v prihodnje tudi to, kako privabiti na tekmovanja širšo množico turnih smučarjev. Za pomoč pri izvedbi tekmovanja se zahvaljujemo GRS Radovljica in članom AO Radovljica.« Prizadevni organizatorji so namreč poskrbeli za odlično označeno progo, okrepčila ter številne praktične nagrade, ekipa društva GRS Radovljica pa je skrbela za varnost. Prav tako ne bi šlo brez ekipe Timing Jezersko, ki je merila čase. Razglasitev rezultatov je bila v biatlonskem centru, kjer je vedno odlično poskrbljeno za tekmovalce in spremljevalce. »Hvala seveda tudi OK Pokljuka, Planinskemu društvu Radovljica, Promontani, Gozdnemu gospodarstvu Bled, Merkurju, Tiskarni Medium, Kopt Bled, d.o.o. , Sidarti, Emoni - Obala Koper, LTO Bled in Baru Copacabana Radovljica,« je še dejal Primožič.


Pred tekmovalnimi turnimi smučarji je še letošnja zadnja preizkušnja na Okrešlju – memorial Stanenta Veninška in Marka Lihtenekerja, ki bo 9.marca v Logarski dolini. Tam bodo razglasili tudi zmagovalce letošnjega Slovenskega pokala v tekmovalnem turnem smučanju.

Janez Krč in Petra Lombar, KTTS pri PZS
Avtor fotografij je Mitja Zakotnik
Kategorije:
Novosti SMU SLO TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti