Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

19. državno tekmovanje Mladina in gore

Večer, Narava, gore in ljudje: Letos so tekmovali v Škofji Loki; zmagala je ekipa Markacija team, ki je pokal odnesla v Podnanos

 

V soboto se je v osnovni šoli Ivana Groharja v Škofji Loki zbralo 28 ekip s svojimi mentorji, ki so se že 19. pomerili v poznavanju planinske tematike. Po prijetnem in skrbno pripravljenem uvodu so se tekmovalci zbrali v učilnicah in 45 minut reševali teste. Sledilo je kosilo, ogled Škofje Loke in Loškega muzeja. Mladi planinci so se preizkusili tudi na umetnih plezalnih stenah, saj mesto slovi po svojih izjemnih športnih plezalcih.

Tekmovanje je spremljala Veronika Susman, strokovna sodelavka Planinska zveza Slovenije, ki nam je tudi posredovala podatke. "Po vrnitvi so objavili rezultate in v finale se je prebilo šest ekip z imeni: Nore krave iz OŠ Trzin in PD Onger Trzin, Skala iz OŠ Janka Kersnika Brdo in PD Domžale, Triglavčki iz OŠ Žiri in PD Žiri, Markacija team iz OŠ Podnanos in PD Podnanos, Lakotniki iz OŠ Gornja Radgona in PD Gornja Radgona ter lanskoletne zmagovalke, Osmice iz OŠ Ivana Groharja in PD Škofja Loka. Kviz je potekal na odru pred občinstvom in pod budnim očesom komisije, finalisti pa so morali odgovarjati na deset vprašanj iz področja zgodovine planinstva, prehrane, poznavanja gorske pokrajine, prve pomoči, planinske opreme. Pri enem vprašanju so lahko izkoristili tudi planinčka, ki jim je pridobljene točke podvojil. Vodstvo so si ekipe iz vprašanja v vprašanje izmenjavale, v poglavju o prepoznavanju opreme pa je postalo jasno, da je zmagala ekipa Markacija team iz Podnanosa. S seboj na Primorsko so odnesli pokal, medalje in nagrade. Za glavno nagrado pa se bodo udeležili planinskega tabora v tujini. Drugo mesto si je prislužila ekipa Lakotniki iz Gornje Radgone, tretje pa Triglavčki iz Žirov."

Tudi letos je bilo državno prvenstvo v rokah marljivih organizatorjev; vodja tekmovanja je bila Brigita Čeh, mentorja Ivanka Dolenc in ravnatelj Zlatko Košič, vsi z OŠ Ivana Groharja. Zahvala gre tudi Planinskemu društvu Škofja Loka, njegovemu predsedniku Jožetu Stanoniku in vsem vodnikom. Po njihovi zaslugi je tekmovanje potekalo v prijetnem, sproščenem vzdušju. Ponosni so bili, da so se jim pridružili pomembni gostje Planinske zveze Slovenije, prišli so mag. Uroš Vidovič, podpredsednik PZS, pristojen za delo z mladimi, mag. Franci Ekar predsednik PZS ter Igor Draksler, župan Škofje Loke.

Prihodnje tekmovanje Mladina in gore bo že dvajseto in pomembna obletnica tega velikega mladinskega, planinskega tekmovanja.

Urška Šprogar

 

Slavili so vsi nastopajoči, predvsem pa Markacija team iz Podnanosa: Tina Žvanut, Anita Trošt, Miha Božič, Matej Fabčič in mentorica Andreja Semenič Foto: (Vanja Kovač)

Vecer.si   17.01.2008

Kategorije:
Novosti MLA SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45898

Novosti