Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Ukrepaj zdaj!

Ohranimo Smrekovec: V četrtek je NZ Smrekovec v Šoštanju organizirala javno predstavitev novega letaka

Ohranimo Smrekovec, 26.01.2008 – Izjava za javnost


V četrtek, 21. januarja, je NZ Smrekovec v Šoštanju organizirala javno predstavitev novega letaka

Naravovarstvena zveza Smrekovec je včeraj predstavila letak »UKREPAJ ZDAJ !«, ki s svojo temno platjo opozarja na nevarnosti, ki jih prinaša vandalizem motoriziranih obiskovalcev planinskih poti in gozdnih brezpotij, svetla plat pa prijazno opozarja na nenadomestljivost neokrnjene narave ter njen pomen za vsa bitja, ki ji pripadajo.

Predstavitev je bila zelo dobro obiskana in kaže na dejstvo, da so ustanovna društva (Planinsko društvo Šoštanj, Savinjsko gozdarsko društvo in Lovska družina Smrekovec) ravnala prav, ko so zvezo ustanovila, saj gre v bistvu za njihov koncentrat naravovarstvenih ambicij, ki naj bi se na dolgi rok uresničile v ohranitvi Smrekovškega pogorja, edinstvenega naravnega okolja v slovenskem prostoru.

Po predstavitvi letaka so si obiskovalci ogledali kratek film v produkciji Naravovarstvene zveze Smrekovec Zavzemi se za Smrekovec, ki na nazoren način predstavlja prerez sedanjega delovanja NZ Smrekovec in načine za vključitve mladih iz lokalnih šol v naravovarstvene dejavnosti. Dokumentarni film je nastal s finančno podporo Veleposlaništva Kraljevine Nizozemske in Ministrstva za šolstvo in šport.

Zveza pa je tokrat koristno združila z obveznim, in izpeljala tretjo redno skupščino. V minulem obdobju je nekaj članov Upravnega odbora zaradi delovnih obvez, dva pa žal, zaradi smrti, zapustilo njihove vrste. Zato so včeraj vrzel nadomestili novi člani, ki bodo delovali vsaj do konca mandata, ki poteče leta 2009. To so: Irena Berložnik (PD Velenje), Danilo Čebul (PD Šoštanj), Pavle Lesjak (PD Črna na Koroškem), zvezo pa bo do istega roka vodil dosedanji podpredsednik, Iztok Hrastel.

Ohranimo Smrekovec: Ukrepaj zdaj!

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave
Značke:
EKO novosti

1 komentarjev na članku "Ukrepaj zdaj!"

Tomaž Ogrin,

Župani radi govorijo o razvoju. Tudi v TNP se govori o razvoju. Kakor, češ, zavirate razvoj. Nihče sicer ne pove , kaj misli pod razvojem. Namreč, tudi vožnjo s temi vozili mnogi tlačijo v razvoj, če ne, bi župani že ukrepali proti takim vožnjam. Razvija se firma, ki prodaja taka vozila. Vsak razvoj gre na račun nečesa ali nekoga. Tako smo prisiljeni govoriti o negativnem in pozitivnem razvoju. Vsak razvoj je treba obvezno klasificirati v enega od teh predalov. Tu pride v poštev celovita obravnava razvojev. Holistični pristop, pravijo s tujko. Danes tudi trajnostni pristop. Žal so tudi poslanci daleč od trajnostnega pristopa, če ne, bi kdo že ukrepal proti takim vožnjam. Tako pa se matra le civilna družba. Saj nekdo. Šoferjev teh vozil in prodajalcev vsa stvar ne briga. Agresivno pulijo rože iz vrta slovenskih vrednot.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46077

Novosti