Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

MIG: Markacija team pokal odnesla v Podnanos

V soboto, 12. januarja, se je v Škofji Loki zbralo 28 ekip s svojimi mentorji, da se pomerijo v poznavanju planinske tematike – 19. državno tekmovanje Mladina in gore

MIG: Markacija team pokal odnesla v Podnanos

Poročilo o 19. državnem tekmovanju Mladina in gore

V soboto, 12. januarja, se je v Škofji Loki, natančneje v Osnovni šoli Ivana Groharja, zbralo 28 ekip s svojimi mentorji, da se pomerijo v poznavanju planinske tematike.
Po prijetnem in nadvse skrbno pripravljenem uvodu so se tekmovalci zbrali po učilnicah in 45 minut napenjali svoje sive celice ob reševanju testov, nato pa so se podali na zasluženo kosilo, ogled Škofje Loke in Loškega muzeja ter se preizkusili na umetnih plezalnih stenah, saj mesto slovi po svojih izjemnih športnih plezalcih.

Po vrnitvi so bili objavljeni rezultati in šest ekip se je prebilo v finale: Nore krave iz OŠ Trzin (PD Onger Trzin), Skala iz OŠ Janka Kersnika Brdo (PD Domžale), Triglavčki iz OŠ Žiri (PD Žiri), Markacija team iz OŠ Podnanos (PD Podnanos), Lakotniki iz OŠ Gornja Radgona (PD Gornja Radgona) in lanskoletne zmagovalke, Osmice iz OŠ Ivana Groharja (PD Škofja Loka).

Kviz je potekal na odru pred občinstvom in pod budnim očesom komisije, finalisti pa so morali odgovarjati na deset vprašanj iz področja zgodovine planinstva, prehrane, poznavanja gorske pokrajine, prve pomoči, planinske opreme ... Pri enem od teh so lahko izkoristili tudi Planinčka, ki jim je pridobljene točke podvojil. Vodstvo so si ekipe iz vprašanja v vprašanje izmenjavale, po prepoznavanju opreme pa je postalo jasno: zmagala je ekipa Markacija team iz Podnanosa! S seboj na Primorsko so odnesli pokal, medalje in nagrade, za glavno nagrado pa se bodo udeležili planinskega tabora v tujini. Drugo mesto si je prislužila ekipa Lakotniki, tretje pa Triglavčki. Čestitke!

Tabela z vsemi rezultati je na desni >>>

Hvala organizatorjem: vodji tekmovanja, Brigiti Čeh, OŠ Ivana Groharja, predvsem mentorici Ivanki Dolenc in ravnatelju Zlatku Košiču, ter Planinskemu društvu Škofja Loka, njegovemu predsedniku Jožetu Stanoniku in vsem vodnikom. Po njihovi zaslugi je tekmovanje potekalo v nadvse sproščenem vzdušju. Ponosni smo tudi, da so se nam pridružili pomembni gostje: s strani Planinske zveze Slovenije tako podpredsednik PZS, zadolžen za delo z mladimi, mag. Uroš Vidovič, kot tudi sam predsednik PZS, mag. Franci Ekar ter župan Škofje Loke, Igor Draksler.

Prihodnje tekmovanje Mladina in gore bo že okroglo, dvajseto. Za tako veliko tekmovanje je 20 let pomembna obletnica. Le kdo bo takrat odnesel pokal?

Markacija team iz Podnanosa: Tina Žvanut, Anita Trošt, Miha Božič, Matej Fabčič in mentorica Andreja Semenič

Vanja Kovač
predsednica MK PZS

PZS: Markacija team odnesla pokal

 

  

MK.pzs: Markacija team odnesla pokal

 

 

Foto: Pavel Makovec in Vida Kekec

Kategorije:
Novosti MLA SLO Vse objave
Značke:
MLA novosti

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46133

Novosti