Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Otroci radi hodijo v hribe

Primorske novice: Regijsko tekmovanje Mladina in gore - Najboljši na državno tekmovanje

Objavljeno: Primorske novice, četrtek, 15. novembra 2007


PODNANOSRegijsko tekmovanje Mladina in gore

Otroci radi hodijo v hribe

Na 19. regijskem tekmovanju Mladina in gore, ki ga je prejšnji konec tedna pripravilo Planinsko društvo Podnanos, so se domači šolarji odlično odrezali v poznavanju gora.

Tekmovanja se je udeležilo več kot 84 tekmovalcev 21 ekip z območij Primorske in Notranjske (od Posočja do Istre). Zbrane sta pozdravili Alenka Nussdorfer Bizjak, ravnateljica OŠ Draga Bajca Vipava, gostiteljice tekmovanja, in Vanja Kovač, načelnica mladinske komisije pri Planinski zvezi Slovenije, ki bdi nad tekmovanji.

Mladi so se pomerili v kvizu o planinah. Ekipe so sestavljali po štirje tekmovalci. "Tekmovali so učenci do 5. do 9. razreda, ki obiskujejo planinske krožke, so dejavni v planinskih društvih in sodelujejo na pohodih. Na kvizu smo preverjali ne le znanje iz knjig o planinah, temveč tudi tisto, ki ga mladi dobijo na poteh po naravi. Moto oziroma namen tekmovanja je namreč druženje med planinci in spodbujanje mladih, naj svoj prosti čas aktivno in odgovorno preživljajo v naravi, v hribih," 'je povedala ena od vodij tekmovanja Andreja Semenič.

Po kvizu so se mladi podali na pohod v okolico Podnanosa; povzpeli so se na Kjecl, hribček nad zaselkom Orehovica na nadmorski višini 417 metrov. V poznavanju gora se je najbolje odrezala ekipa Divje stezice iz PD Vipava, druga je bila Colska banda iz PD Križna gora, tretje mesto pa sta si razdelili ekipi Planinski mušketirji iz PD Podnanos in Izgubljena markacija iz PD Vipava. Prvih osem ekip (poleg omenjenih še dve iz Idrije ter po ena iz Podnanosa in Deskel) se je uvrstilo na državno planinsko tekmovanje, ki bo januarja prihodnje leto v Škofji Loki.

PV
Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46044

Novosti