Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Predstavljamo

Irena LamovecPZS: ... Ireno Lamovec, članico odbora Pin/OPP

V začetku leta 2017 sem se pridružila odboru Planinstvo za invalide/OPP – Pin/OPP, sem športna pedagoginja, zaposlena v CIRIUS Kamnik. V odbor me je povabila Lidija Slatner, s katero sva se spoznali in delali v skupini - projektu Aktivni, zdravi in zadovoljni.

Moj prvi odziv je bil nejevera, planinstva za invalide si v visokogorju nisem mogla predstavljati (tako planinstvo razumem sama). Razmišljala sem, da bi morda bil primernejše poimenovanje odbora v pohodništvo ... Strah me ni bilo, videla pa sem priložnost za dejavnost, pomembno za gibalno ovirane, ki je vseživljenjska, ki poteka v naravi, ki daje možnost druženja z ljudmi. V teh letih, kar sodelujem v odboru vidim, da delamo odlično, da sta Marjeta in Jurček prava človeka za to, da poznata prave ljudi, da vesta na katera vrata potrkati ter da imata veliko poguma, da ju prepreke ne odvrnejo od zastavljenega cilja.

Seveda odbor Planinstvo za invalide in osebe s posebnimi potrebami (Pin/OPP) dosega moja pričakovanja - nestrpno čakam le na aplikacijo s potmi, primernimi za gibalno ovirane (Spletno aplikacijo za planinske poti za invalide/OPP in planinske poti za osebe na invalidskih vozičkih).

Odbor Pin/OPP sledi zadanim smernicam in - še več - vsako leto vznikne več novih idej, ki jih tudi izpeljemo neposredno v odboru ali pa v kaki njegovi delovni skupini.

Vrednost odbora je zelo velika, kar se je navsezadnje izkazalo z vsemi prejetimi nagradami in priznanji.
Prostovoljska plaketa OKS - Olimpijski komite Slovenije povezava do članka je dostopna tukaj.
Priznanje za promocijo učenja in znanja odraslih ACS - Andragoški center Slovenije o čemer si lahko prebere na povezavi tukaj.
HORUS - Slovenska nagrado za družbeno odgovornost v mednarodni sestavi (med partnerji je tudi Ameriška gospodarska zbornica) za projekt »Gluhi strežejo v planinskih kočah« je nagrado prejel odbor Planinstvo za invalide/OPP več o tem se lahko preberete na povezavi tukaj.
Nagrada Mladinskega sveta Slovenije za Naj prostovoljski projekt 2018 več o tem je dostopno tukaj.

Izdali smo Priročnik in Dnevnik in PLANINEC izpeljali vsako leto vsaj 10 inkluzijskih pohodov, izvedli smo kar nekaj izobraževanj, organizirani smo pohode, tabore ... Kot rečeno že zgoraj - le še opis primernih poti (zame najbolj zanimive za gibalno ovirane). Odbor Pin/OPP v prihodnosti vidim, da bo deloval z enakim entuziazmom naprej.

Odbor Pin/OPP pripomore zelo veliko k vključevanju invalidov/OPP, upam, da bom uspela, da se bo vključilo še več (naših) mladih.

Z zanimanjem čakam še na četrto akcijo odbora Pin/OPP, ko bodo gibalno ovirani gore osvajali 5., 6, in 10. septembra v Tamarju, Boču, Čavnu in Gradišču.

Na vprašanje: Kako je odbor bogatejši z vašim delom? Bi raje vrnila vprašanje, ki bi ga morda morala zastaviti, ko sem se vam pridružila - kaj vi pričakujete od mene?
Irena Lamovec

Pin/OPP PZS, 26.03.2020
Predstavljamo Ireno LAMOVEC, članico odbora Pin/OPP

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45944

Novosti