Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Hitrostno plezanje

AK Slovenj Gradec: Vzhodna Liga - Po dolgem času zopet novica ...

... za spletno stran. Kaj se je dogajalo?

Novembra smo se prijavili na razpis za organizacijo tekme Vzhodne lige v hitrostnem plezanju. Da je bila organizacija celotne zadeve dosti lažja, kot bi bila sicer, se najlepše zahvaljujem Žužlu za vse zapiske, dokumente in ogromno ostalih stvari, pri katerih mi je bil v pomoč in vedno dosegljiv.
Z vsemi temi pripomočki je bilo skoraj tako kot v šoli: “V polje x vstavi pravilen podatek.”

Seveda brez kakšnih zapletov ne gre, ni pa bilo nič hujšega. Malo telefoniranja, dosti tipkanja in pošiljanja mailov. Ob tem se sprašujem, kako smo že lahko živeli brez interneta. Ali je bilo dosti manj nekega urejanja stvari, ali smo pač bili primorani takšne stvari začeti organizirati eno leto vnaprej?
Anyway, kot sem omenil, brez večjih zapletov.

V petek, dan pred tekmo, so stekle priprave, fantje iz RK Slovenj Gradec so nam odstopili del dvorane, da smo lahko v zglednem času pripravili halo. Vzdušje ni bilo ravno najboljše, šokirala nas je novica o nesreči Grege Lačna, človeka in alpinista s srcem. Grega, počivaj v miru.

V soboto, 18. januarja, smo torej AK Slovenj Gradec organizirali prvo tekmo Vzhodne lige v sezoni 2020. Tekma je potekala na klubski steni v Športni hali Slovenj Gradec, tekmovalo pa se je v disciplini hitrostno plezanje.

V določenih trenutkih je bilo v dvorani ogromno ljudi, prišli so starši tekmovalcev, pa stari starši, strici, tete, sosedi … Vse skupaj je teklo gladko in brez zapletov, malenkost smo se sicer ušteli pri postavljanju smeri, ki so bile za nekatere najmlajše malenkost pretežke, pa vendar so na koncu vsi splezali do vrha.

Prijavljenih je bilo 224, tekmovalo pa 218 otrok, razporejenih v osem kategorij. Iz našega kluba se je tekmovanja udeležilo 11 otrok, ki so prikazali več kot odlične nastope in s tem zelo razveselili tako svoje starše, kot tudi člane kluba, saj so dosegli več kot odlične rezultate.

Starejši cicibani:
Matevž Trost, 2. mesto B skupina, 3. mesto absolutno;
Matija Kac, 3. mesto B skupina.

Mlajši dečki:
Denis Trost, 1. mesto absolutno.

Mlajše deklice:
Zoja Sedeljšak, 1. mesto absolutno,
Hana Gostečnik, 3. mesto absolutno,
Zara Oprešnik Barl, 1. mesto B skupina,
Skarlovnik Taja, 3. mesto B skupina.

Starejše deklice:
Eva Perše, 1. mesto absolutno.

Iskrene čestitke vsem! 
Mostly Nejc

Zahvaljujem se vsem članom kluba, ki ste kakorkoli pripomogli k izvedbi tekme, brez vas bi konkretno škripalo. Boste kar ostali na spisku za naslednje leto.
Hvala tudi Čajnici Peč za ozvočenje, Davidu Šiserniku za šank in vso kavo, ki nas je držala pokonci, podjetju Hrastplast d. o. o. za sponzorska sredstva, MKC Slovenj Gradec za projektor in platno, ter vsem ostalim.

Zdaj pa lest, lest, če že škijat pa bordat ne mormo kaj ekstra.
Klančnik bi rekel: Razmerce!

AK Slovenj Gradec, 25.01.2020
Hitrostno Plezanje, Vzhodna Liga

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45953

Novosti