Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Zbor vodniških odsekov

Leto je naokrog in na koledarju smo obrnili nov list z zasneženo pokrajino, ki nas vabi v bele strmine in opominja, da je varnost na prvem mestu.

Lepo je zahajati v gore v dobri družbi, še lepše pa se je v dolini vrniti živ, zdrav ter z novimi spomini. Zato smo soboto, 30. novembra, pred Zborom predstavnikov vodniških odsekov PD v Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje na Igu začeli temu primerno - s 15. strokovnim posvetom Gore in varnost.

Sledil je odmor, ki smo ga vodniki s pridom izkoristili za prijetno kramljanje s prijatelji ter si predali novice in vabila na najrazličnejše planinske dogodke.

Po okrepčilu smo nadaljevali z drugim delom današnjega dne, z Zborom predstavnikov vodniških odsekov PD. Začeli smo ob 12. uri. Po uvodnih formalnostih, sestavi delovnih teles zbora, smo se najprej posvetili predstavitvi in obširni razlagi vodniških usposabljanj po prenovi, skladno z novim Zakonom o športu. Nadaljevali smo z najbolj slovesnim delom - podelitvijo priznanj častni vodnik PZS.

Tokrat smo v naši sredini zaznali kar petnajst posameznikov, ki so velik del svojega življenja ter prostega časa nesebično in požrtvovalno namenjali planinstvu, predajanju planinskih veščin, organizaciji vrste različnih dogodkov s planinsko tematiko ter vzgojo novih rodov mladih, zavestnih obiskovalcev gora. Ti posamezniki prihajajo iz različnih koncev naše lepe dežele, ki jo svojimi aktivnostmi hkrati tudi raziskujejo, odstirajo skrite kotičke daleč od mestnega vrveža, obenem pa ozaveščajo in vzgajajo z lastnim vzgledom - bogatijo našo sredino s predajanjem njihovega življenjskega sloga najširši bližnji in daljni okolici. Zatorej je edino primerno, da jih kot take prepoznamo, se jim zahvalimo za ves trud, dobro voljo in jim izkažemo čast, ki jim pripada.

Prejemniki priznanja častni vodnik:
Ava Baloh, PD Zagorje ob Savi
Andreja Borštner, PD Zabukovica
Andreja Erdlen, PD Poljčane
Franc Gričar, PD Zagorje ob Savi
Marijana Holešek, PD Kum Trbovlje
Alojz Hriberšek, PD Kum Trbovlje
Ana Kešnar, PD Janeza Trdine Mengeš
Avgust Koncilja, PD Zagorje ob Savi
Bogomir Mrakič, PD Vuzenica
Janez Oman, PD Jesenice
Vinko Pintarić, ŠD BTC
Janez Planinc, PD Preddvor
Gvido Španring, PD Poljčane
Štefka Urh, PD Zabukovica
Davorin Vošinek, PD Poljčane

Po slovesnem delu smo pregledali zapisnik lanskoletnega zbora in sklepe, se posvetili poročilom o delu Vodniške komisije in strokovnih odborov za leto 2019 ter potrdili program dela in finančni načrt za leto 2020 ter okvirni program dela za leto 2021. Zbor smo zaključili ob 14.20 uri, se poslovili in si zaželeli, da se naslednjič srečamo nekje v objemu gora.
Doroteja Bokavšek

PZS, 03.12.2019 ob 13. uri
Zbor predstavnikov vodniških odsekov PD 2019

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45948

Novosti