Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Rakovčeva in Kramplova

STA: ... Sloveniji priborili dodatno olimpijsko kvoto
Finala
: sobota 19.00 - 21.40+ | nedelja 14.00 - 16.40+

V Toulousu so bile danes še ženske olimpijske kvalifikacije za preostalih šest mest, ki so na voljo športnim plezalkam na OI. Lučka Rakovec in Mia Krampl sta Sloveniji priborili dodatno olimpijsko kvoto. O tem, katera od njiju bo šla prihodnje poletje v Tokio, bo znano po nedeljskem finalu.

Celotna novica je dostopna le naročnikom.
Novica vsebuje 1.932 znakov (brez presledkov) oziroma 334 besed.

SiolNET, 29.11.2019 20.29: PLEZANJE, OLIMPIJSKE KVALIFIKACIJE, TOULOUSE

Mia ali Lučka? To je zdaj vprašanje. #Tokio2020

Po včerajšnjih olimpijskih kvalifikacijah za moške, kjer sta oba slovenska predstavnika Jernej Kruder in Anže Peharc zamudila (drugo) olimpijsko priložnost, so se danes v olimpijski kombinaciji pomerila še dekleta. Obe Slovenki Lučka Rakovec in Mia Krampl sta se odlično znašli v balvanih in težavnosti in se z drugim oziroma tretjim mestom zlahka uvrstili v nedeljski finale najboljše osmerice in s tem Sloveniji že zagotovili drugo olimpijsko kvoto. Katera jo bo v Tokiu tudi zares izkoristila, bo znano v nedeljo. Pravila namreč narekujejo, da iz vsake države na igrah pod petimi krogi lahko nastopita zgolj dva predstavnika. Prvo slovensko olimpijsko vozovnico si je že poleti zagotovila Janja Garnbret.

Lučka Rakovec, aktualna evropska prvakinja v težavnosti, je olimpijske kvalifikacije na jugu Francije začela s 15. mestom v hitrosti (10.756 sekunde), z vsemi štirimi vrhovi na balvanih v najmanj poskusih je zmagala v balvanskem delu in bila druga v težavnosti (45+). Zmnožek vseh treh rezultatov je zadostoval za odlično drugo mesto.

Tik za njo se je uvrstila njena reprezentančna kolegica Mia Krampl, svetovna podprvakinja v težavnosti, ki je v hitrosti zasedla 20. mesto (12.801), 3. je bila v balvanskem plezanju, prav tako z vsemi štirimi vrhovi, ter 3. v težavnosti z isto višino kot Rakovčeva, tik pod vrhom smeri.

Boljša od Slovenk je bila samo Japonka Ai Mori, edina, ki je v težavnosti dosegla vrh, a ji tudi nedeljska zmaga v finalu ne more prinesti nastopa na olimpijskih igrah, saj sta obe japonski kvoti že zasedeni.

Glede na finale osmerice, v katerem bosta dve Japonki (poleg Morijeve še Futaba Ito), ki, kot rečeno, do olimpijske vozovnice več ne morejo, so se na olimpijske igre že pred finalom uvrstile vse finalistke in devetouvrščena: Italijanka Laura Rogora, Francozinja Julia Chanourdie, Rusinja Juliaa Kaplina, Američanka Kyra Condie in Kitajka YiLing Song.

Lučka in Mia se bosta za preostalo slovensko kvoto spopadli v nedeljo.
Moški finale bo na sporedu jutri, v soboto, 30. novembra, ob 19. uri.
 
Naslednja priložnost za uvrstitev na olimpijske igre, na katerih bo nastopilo zgolj 20 tekmovalcev v moški in 20 v ženski konkurenci, bo marca prihodnje leto v Moskvi, kjer bo evropsko prvenstvo v kombinaciji (olimpijsko priložnost si bosta prislužila samo zmagovalca prvenstva), dve povabili pa bo enemu plezalcu in eni plezalki razdelila še tripartitna komisija.
Alenka Teran Košir 

STA, 29.11.2019 20.48
Rakovčeva in Kramplova Sloveniji priborili dodatno olimpijsko kvoto

 


Delo, 30.11.2019
Lučka in MIa v finale z odliko



 

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46075

Novosti