Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Trije v kvalifikacije,

EkipaSN - STA: ... Kruder v čakalnici
Slovenske novice Delo

ŠPORTNO PLEZANJE
Mednarodna zveza za športno plezanje (IFSC) je objavila seznam nastopajočih na zaključnem kvalifikacijskem tekmovanju, na katerem bodo podelili preostale vstopnice za nastop na poletnih OI v Tokiu.
 
Na tekmo v Toulousu med 28. novembrom in 1. decembrom so se neposredno uvrstili trije Slovenci — Anže Peharc, Lučka Rakovec in Mia Krampi. Mednarodna zveza je dvajseterico nastopajočih v vsaki od kategorij, moški oziroma ženski, določila na podlagi razvrstitve v kombinaciji, za katero so upoštevali letošnje dosežke že končane sezone svetovnega pokala v vseh treh disciplinah — balvanih, težavnosti in hitrosti. Rakovčeva je celo prva na seznamu, Kramplova sedma. Pri moških je prvo mesto zasedel Čeh Adam Ondra, Peharc, ki je letos naredil velik napredek, pa si je vozovnico za Toulouse zagotovil z 18. mestom. Obstajajo realne možnosti za še četrtega slovenskega udeleženca kvalifikacijskega turnirja. Jernej Kruder si je sicer na zadnjih tekmah svetovnega pokala olimpijska vrata zelo priprl, a ne tudi povsem zaprl. Kruder skupaj z Rusom Aleksejem Rubcovom zaseda 21. oziroma 22. mesto, tik pod mejo neposredno uvrščenih. IFSC bi razširil seznam udeležencev kvalifikacij, a bo zadnjo besedo o posebnih povabilih za Toulouse imel Mednarodni olimpijski komite, ki bo odločil o tem, ali bo podelil posebna povabila oziroma se bo držal že prej določenih tekmovalnih izhodišč.

Prvih osem olimpijskih vozovnic v ženski oziroma moški konkurenci so razdelili avgusta po končanem SP na Japonskem, Toulouse bo določil naslednjo olimpijsko šesterico. Vsaka država ima na voljo le po dve olimpijski kvoti med ženskami oziroma moškimi. Eno si je že izborila trikratna svetovna prvakinja Janja Garnbret, za preostalo slovensko kvoto se bosta uda rili Rakovčeva in Kramplova. Slovenski kvoti med moškimi sta še nezasedeni. Za premierni olimpijski naslov prvakinje oziroma prvaka se bo na Japonskem pomerilo le 20 olimpijk in 20 olimpijcev. S Toulousom se sicer ne bodo izčrpale vse možnosti, se pa bodo olimpijska vrata zelo priprla. Zadnji možnosti bosta EP med 16. in 18. aprilom 2020 v Moskvi, s katerega bo v Tokio s stare celine vodilo le še eno mesto, ter olimpijsko povabilo tripartitne komisije mednarodne zveze še eni plezalki oziroma plezalcu. (rp, sta)

EkipaSN, 19.11.2019
Trije v kvalifikacije, Kruder v čakalnici


Slovenske novice, 19.11.2019
Trije plezalci v boj za olimpijsko vozovnico


Delo, 19.11.2019
Trrije plezalci v Toulouse

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti