Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Vabljeni

... na 35. Slovenski knjižni sejem po planinsko - dobrodošli

Slovenski knjižni sejem bo letos med 26. novembrom in 1. decembrom.

Na Slovenskem knjižnem sejmu vas že tradicionalno pričakujeta Planinska založba PZS in Planinski vestnik - s posebnimi sejemskimi ugodnostmi, težko pričakovanimi novostmi ter že uveljavljenimi planinskimi vodniki, zemljevidi in leposlovjem.
Veselimo se tudi pogovorov z našimi avtorji.
Vabljeni! Vstop je prost.

Po Slovenski planinski poti in v Dolomite
> sreda, 27. november, Cankarjev dom, Forum za obiskovalce, 2. preddverje, ob 18.00

Slovenska planinska pot je najbolj priljubljena vezna pot v Sloveniji ter ena najstarejših v Evropi in na svetu. Nov vodnik Slovenska planinska pot izpod peresa prekaljenih piscev gorniške literature Gorazda Goriška, Mojce Stritar Kučuk in Andraža Poljanca je v slovenščini izšel lani, zaradi vse večjega zanimanja tujcev za SPP pa letos tudi v angleščini z naslovom Slovenian Mountain Trail v prevodu Gorazda Pipenbaherja in pod uredniško taktirko Jožeta Draba.
Izbirni planinski vodnik Dolomiti po dolgem in počez Andreja Mašere, ki je nadgradnja razprodanega vodnika Dolomiti, sanjske gore, predstavlja 60 zanimivih, najbolj obiskanih poti na sijajne dolomitske vrhove.
V družbi ustvarjalcev vodnikov Goriška, Draba in Mašere vabljeni na pogovorni potep, ki ga bo vodila Manca Ogrin.

Spomini Rada Kočevarja in Joža Miheliča
> petek, 29. november, Cankarjev dom, Forum za obiskovalce, 2. preddverje, ob 12.00

Knjiga Tista lepa leta: Spomini Rada Kočevarja, ki sta jo soustvarila Rado Kočevar in Mojca Volkar Trobevšek, je zgodba, polna malih korakov, velikih odločitev, trdega dela, tovarištva, pristne ljubezni do gora in sočloveka ter neomajne vztrajnosti, ki so iz Rada ustvarili vrhunskega plezalca in vrhunskega človeka.
Avtobiografsko delo Joža Miheliča Vprašaj goro pa je žlahtna pripoved o skromnih in poštenih ljudeh, spomin na otroštvo v Bohinju, na prijateljske vezi, ki so nastale v dobi zorenja, na plezalne začetke in najbolj polna leta njegovega alpinizma ter na turno smučanje, ki mu brat Tineta Miheliča ostaja zvest vse življenje.
S pripovedovalcema edinstvenih življenjskih zgodb se bomo v pogovoru, ki ga bo vodila Manca Ogrin, potopili v alpinistične, družinske in prijateljske spomine.

PZS, 05.11.2019 12.00
35. Slovenski knjižni sejem po planinsko - dobrodošli!

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46075

Novosti