Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

V Ovčar Banji

začetek slovensko-hrvaško-srbskega pokala v lednem plezanju

Že tretje leto zapored je Srbija gostila 1. tekmo slovensko-hrvaško-srbskega pokala v lednem plezanju. Tekmovanje se je odvijalo v Ovčar Banji, manjšem mestu v bližini Čačka, kjer so lokalni gostitelji v skalni pregradi nad mestecem na novo opremili in uredili tekmovalne smeri za suho zatikanje z orodji (drytooling).

Tekmovanja se je tokrat udeležila rekordna zasedba slovenskih predstavnikov, osem moških in štiri ženske. Navdušenje za ta šport pri nas očitno narašča, kar se je kazalo že z najbolj številčno udeležbo na nedavni drytooling akademiji v Zasavju.

Tekmovalci so se najprej pomerili v dveh kvalifikacijskih smereh, katerim sta sodila slovenska sodnika Branko in Breda Ivanek ter srbska sodnica Danijela Babović. Lažja smer je potekala po ploščah, v njej pa je bil odločilen čas, ki je bil tako v ženski kot tudi moški kategoriji tako zasoljen, da niti en tekmovalec ni dosegel vrha smeri. Druga smer je bila previsnejša in fizično zahtevnejša, čas pa ni bil tako odločilen in močnejši od tekmovalcev so uspešno dosegli vrh smeri.

Najboljših osem tekmovalcev in štiri tekmovalke so z nastopom nadaljevali v finalu, kjer smo imeli kar osem slovenskih predstavnikov (5 moških in 3 ženske). Po zahtevni borbi v težki finalni smeri je bil izplen rezultatov sledeč. Pri moških je zmagal Jaka Hrast (AO Domžale), drugi je bil Nace Grgorinič (AO Kranj), tretji je bil domačin Milan Makojević, 5. mesto je zasedel Miha Habjan (Akademski AO), 6. je bil Edvin Nepužlan (AO Železničar), 8. je bil Tine Cuder (AO Trbovlje). Na 9. mestu, tik za finalno osmerico, je pristal Vili Guček (AO Špaltna), na 10. in 11. mestu pa novinca, brata Marko in Miha Guna (oba AO Rašica).
Pri ženskah je zmagala Maja Šuštar (AO Domžale), druga je bila domačinka Katarina Manovski, tretja Katja Brunec (AO Kranj), tik za zmagovalnim odrom, na 4. mestu, je pristala Nadja Korinšek (AO Trbovlje), 7. mesto pa je zasedla novinka Hana Hutar (AO Črnuče).

Slovensko ekipo v naslednjih vikendih čakata še dve tekmi pokala SHS, najprej v Varaždinu na Hrvaškem, 16. novembra pa v Sloveniji, na posebej prirejeni umetni konstrukciji v Domžalah.

Celotne rezultate lahko najdete na gorski-sporti.pzs.si.
Tekme pokala SHS so uvod v sezono lednega plezanja, ki se bo nadaljevala z evropskim in svetovnim pokalom, kjer prav tako pričakujemo slovenske udeležence.

PZS, 04.11.2019 13.00
Začetek slovensko-hrvaško-srbskega pokala v lednem plezanju ponovno v srbski Ovčar Banji

Kategorije:
Novosti Tuje TUJ TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45948

Novosti