Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Planinski svet - 01.11.19

Primorski dnevnik: Martinovanje | Krn - Pohod spomina 1918-2019

Martinovanje

Ko se kraški svet odene v tople jesenske barve, ruj zažari na zaraščajočih se travnikih in ob robu gozda, vinogradi se odenejo v zlato rumena in škrlatna oblačila, v zraku pa rahlo zadiši po novem vinu, takrat nudijo sprehodi po kraškem svetu enkraten užitek. Če je pohod povezan s prijetnim prijateljskim druženjem pa postane pravi jesenski praznik, pravo doživetje.

Tržaško Slovensko planinsko društvo že tradicionalno organizira tak jesenski praznik ob S. Martinu. Da bo vzdušje še bolj praznično, se bodo tržaškim planincem pridružili tudi prijatelji, člani pobratenega PD LPP iz Ljubljane. Dogodek bo v nedeljo, 10. novembra. Pohodniki se bodo zbrali ob 8.45 v Grahovem Brdu pri Štorjah. Skupno se bomo podali na jesenski pohod po tamkajšnji okolici. Triurnemu, krožnemu pohodu bo sledilo prijateljsko druženje v turistični kmetiji v Grahovem Brdu. Ob toplem obroku in pečenem kostanju se bo prilegla mlado vino, pa tudi dobre volje ne bo zmanjkalo. Izlet ni naporen, je primeren za vse. Nujna planinska obutev in pohodniške palice.

Iz organizacijskih razlogov vabimo člane, da se prijavijo do srede, 6. novembra. Na razpolago sta telefonski številki: 3384913458 (Franc) in 040413025 (Marinka).

Krn - Pohod spomina 1918-2019

V soboto, 9. novembra, se bo odvijal 20. spominski pohod na Krn v počastitev padlih in umrlih vojakov na soški fronti ob 101 obletnici konca 1. svetovne vojne. Organizacijski odbor, med organizatorji sta tudi MDO Posočje in PD Nova Gorica, vabi na slovesnost, ki se bo pričela ob 13. uri na obali Krnskega jezera.

Pohoda se bo udeležilo tudi Slovensko planinsko društvo Trst. Zbirališče v Bazovici pri Kalu, odhod ob 6. uri. Na razpolago bo tudi društveni kombi. Za vpis in informacije je na razpolago tel. št., odgovarja 3452420325.

Primorski dnevnik, 31.10.2019
Planinski svet

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46071

Novosti