Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Xiamen 2019

Svetovni rekord v hitrostnem plezanju je 6,995 s - V finalu težavnostnega plezanja Lučka Rakovec in Janja Garnbret v živo ob 12.45

Finalistke predzadnje tekme svetovnega pokala v težavnostnem plezanju:

EkipaSN, 19.10.2019: V Xiamenu na Kitajskem se je s kvalifikacijami hitrostnega plezanja začelo predzadnje dejanje letošnje sezone svetovnega pokala. Nastopili so tudi štirje Slovenci, ki se potegujejo za preostala kvalifikacijska mesta v kombinaciji na poletnih OI prihodnje poletje v Tokiu.
Najhitrejši Slovenec je bil Jernej Kruder, kije steno premagal s časom 8,755 sekunde, kar je zadostovalo za 53. mesto. Anže Peharc se je v steni zadržal 9,1 sekunde in končal dve mesti nižje. Pri ženskah je Lučka Rakovec s časom 10,581 sekunde postavila 36. čas, Mia Krampi je bila s časom 12,507 sekunde na 46. mestu.
V izločilne boje se uvrsti najboljših 16 v vsaki od kategorij. Pri ženskah je norma za polfinale znašala 8,712 sekunde, pri moških pa je bila meja postavljena pri 6,057 sekunde.
Janja Gambret se je odločila, da bo kvalifikacije hitrosti izpustila in se pripravila na tekmo v težavnosti, kjer bodo danes kvalifikacije, jutri pa polfinale in finale.


Primorske novice, 19.10.2019:  V Azijo po potrditev kvalifikacij

PEKING • Sezona mednarodnih tekmovanj v športnem plezanju se približuje odločilnim tekmam. V Aziji bosta še preostali tekmi v težavnostnem plezanju, ki bosta odločali o zmagovalcih skupnega seštevka svetovnega pokala ter o zadnjih potnikih za kvalifikacijski tekmi za olimpijske igre, ki bo konec novembra v Toulousu.
V Xiamenu na Kitajskem bo v hitrosti in težavnosti nastopilo pet Slovencev, Janja Garnbret, Mia Krampi, Lučka Rakovec, Anže Peharc in Jernej Kruder. Sezona svetovnega pokala se bo sklenila v Inzaiu na Japonskem. Zadnji preizkušnji bosta odločali tudi o zadnjih tekmovalcih, ki se bodo merili na kvalifikacijski tekmi za olimpijske igre konec novembra v Toulousu. Nanjo sta že uvrščeni Rakovčeva in Kramplova, dobro kaže tudi Kruderju in Peharcu. Garnbretova, ki je na prvem mestu v seštevku kombinacije, si je olimpijsko vozovnico priplezala že avgusta na SP. Vsaka država ima sicer na voljo Te štiri olimpijske kvote, dve ženski in dve moški. •

   Točkovanje: SP težavnost - ženskemoški 
SP Xiamen 2019 - težavnost: ženske | moški

 

Aries Susanti Rahayu iz Indonezije je v Xiamenu postavila nov svetovni rekord v hitrostnem plezanju: 6,995 sekund
Pred njo, 27. aprila 2019, je dosegla svetovni rekord Kitajka Yu-Ling Song, 22. julija 2017 pa je svetovni rekord dosegla Julija Kaplina.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46044

Novosti