Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Lučka Rakovec

Delo - STA: ... evropska prvakinja v težavnosti, Markovičeva in Bergant četrta

Z imenitnim finalnim nastopom ljubljanska najstnica ugnala vse tekmice na Škotskem v težavnostnem plezanju.

Edinburgh - Športna plezalka Lučka Rakovec je nova evropska prvakinja v težavnostnem plezanju, kar je doslej njen najvidnejši uspeh in obenem že drugi odmeven dosežek v enem tednu. Prejšnjo nedeljo je bila namreč v Kranju na tekmi svetovnega pokala 3. in prvič doslej stopila na oder za najboljše tri na tej najvišji tekmovalni ravni.

Ljubljančanka, stara 18 let, je bila po kvalifikacijah prvenstva v Edinburghu druga, v polfinalu je nato poslabšala svoje izhodišče, a se z višino 39+ še vedno uvrstila v finalni del, nato pa bila tam s 46+ nepremagljiva. V finalni preizkušnji so bile sicer tri Slovenke: Mina Markovič je z višino 42+ zasedla 4. mesto, Tjaša Kalan (22+) pa je bila 7. Evropski naslov Rakovčeve je drugi doslej za slovensko težavnostno plezanje, prvič je bila na vrhu Markovičeva pred štirimi leti. Tokrat je brez finala ostala enajstouvrščena Mia Krampl.

Pri moških je prvič naslov evropskega prvaka v težavnosti osvojil Čeh Adam Ondra, ki je bil pred tem na prvenstvih stare celine v tej disciplini trikrat drugi. Drugo mesto je pripadlo Špancu Albertu Ginesu Lopezu, Švicar Sascha Lehmann pa je dobil boj za bron s Slovencem Martinom Bergantom. Triindvajsetletni Škofjeločan je dosegel enako višino kot Lehmann 34+, a je bron osvojil Švicar na podlagi boljšega polfinala. Luka Potočar je po napaki v spodnjem delu smeri prvenstvo končal na osmem mestu.

Delo, 06.10.2019 18.38
Lučka Rakovec evropska prvakinja

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46044

Novosti