Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Žalna seja

za pokojnim Davom Karničarjem v domu Lovske družine Jezersko

S trenutkom gorske tišine so se lovci člani LD jezersko poklonili in poslovili od Dava Karničarja kateri je bil 20 let aktivni član Lovske družine Jezersko, 10 let pa je opravljal tudi uradno državno dolžnost lovskega čuvaja za lovišče LD Jezersko.

Na žalni seje je strešina Ekar France poslednjič zahvalil Davu za trud in vloženo skrbno delo v LD in opisal delo in lovske zasluge Dava Karničarja, ki je bil vse skozi zavzet in aktiven član LD. Živel je z skrivnostmi gozda in narave. Bil velik domoljub, tradicionalist in patriot, obenem tudi nad poprečno zaljubljen v jezerske gore in rodno Jezersko.

Prav med lovci je iskal in našel največ svojega duhovnega miru. Več, kot dvajset let pa je tudi strokovno in operativno sodeloval pri izvedbi vseslovenskega poletnega lovskega veleslaloma na Skutinem ledeniku. Bij je tudi izjemen predavatelj mladim,najmlajšim šolarjem o naravi, gozdu rastlinju in favni. Davo se je tako, kot eden največjih Slovencev ekstremnih smučarjev, alpinistov in gorskih reševalcev in tudi kot velik lovec, priključil velikim pokojnim pokončnim lovcem alpskim smučarskim in gorsko reševalnim legendam: Janezu Štefetu, Tinetu Muleju, Ricardu Cassinu ...

o žalni seji so člani lovske družine odšli na Jezersko in izrekli sožalje pokojnikovi družini in drugim najbližjim. Pogreb Dava Karničarja bo danes ob 16. uri pri farni cerkvi na Jezerskem.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45951

Novosti