Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Janja v finale in na OI

Na svetovnem prvenstvu v športnem plezanju je v kvalifikacijah kombinacije osvojila tretje mesto, za tretjo medaljo na tem prvenstvu se bo borila v torek,

... že danes pa si je zagotovila nastop na olimpijskih igrah Tokio 2020, kamor se žal (še) ni uspelo uvrstiti preostalim slovenskim kombinatorkam - Mii Krampl, Viti Lukan in Lučki Rakovec.

V boju za finale in olimpijske kvote je 20 plezalk nastopilo v treh disciplinah (hitrost, balvani in težavnost), zmnožek uvrstitev v vseh disciplinah pa pomeni končno uvrstitev. Janja Garnbret (112) je bila v hitrosti sedma, na balvanih druga, v težavnosti pa osma, kar je bilo dovolj za tretje mesto. Najboljši zmnožek je uspel Britanki Shauni Coxsey (42; edina je štiri balvane premagala v štirih poskusih) ter Japonki Akiyo Noguchi (80).

V torkov finale se je uvrstila najboljša osmerica, na tej tekmi bodo razdelili sedem olimpijskih kvot. Glede na to, da so se v finale prebile kar štiri Japonke, vsaka država pa lahko na olimpijskih igrah nastopi le z dvema tekmovalcema, pomeni, da je Janja Garnbret (Šaleški AO) že dobila vstopnico za igre v Tokiu. Žal pa se na OI (še) niso uvrstile preostale tri slovenske kombinatorke: Mia Krampl (AO Kranj) se je uvrstila na 14. mesto, Vita Lukan (ŠPO Radovljica) na 16. in Lučka Rakovec (PK FA) na 17. mesto.

Vir: Manca Ogrin/PZS

PZS, 18.08.2019 12.00
Janja Garnbret v finale kombinacije SP in na olimpijske igre


IFSC Svetovno prvenstvo Hachioji 2019

Rezultati
- balvani:        ženske | moški
- težavnost:     ženske | moški
- hitrost:          ženske | moški
- kombinacija:  ženske | moški

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46044

Novosti