Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Cadarese Crack Crack

AO Nova Gorica - Aleksij Kraljič: Bolje pozno kot nikoli … Dva vikenda nazaj (31. 5. – 2. 6.) smo se ...

... s skupino Rašičanov odpravili gvozdit svoje dele telesa v granitne poči v Cadarese.
Večji del skupine smo sestavljali štirje člani, ki se konec julija odpravljamo v malo daljše granitne poči v Kanado (Anže, Andraž, Tilen in jaz). Pridružili so se nam še Brdi, Miha in Pero. Izlet je bil precej low-budget, saj smo se v sedmih uspeli stlačiti v brdijev kombi, nato pa smo v Cadarese odkrili še “zastonj” kamp z vodo in WC-ji (nikogar ni bilo videti, ki bi pobiral denar). Frendov in jeb smo si zagotovili dovolj, da bi z njimi lahko opremili cel El Capitan, na šotore smo pa bolj ali manj vsi pozabili. Računali smo na to, da je sreča na strani hrabrih, kar je na koncu tudi držalo in smo lahko mirno spali na odprtem.

Plezanje nas je pozitivno presenetilo, saj smo pričakovali, da bomo takoj popušili, vendar je na koncu vsakemu uspelo preplezati več, kot je pričakoval glede na svoje sposobnosti, čeprav tudi padec na frenda ni prav nobenemu ušel. Nekateri smo bili primorani kakšno smer v veliki meri stehničariti in jo kasneje pink-pointati*. Skratka, iz Cadarese smo odnesli precej dobrih izkušenj in spoznali nekatere svoje šibke točke.
Zase lahko trdim, da bom moral precej izboljšati očutek za hitro izbiranje pravih velikosti frendov in jeb, še posebej v trenutkih, ko srce bije z 200 utripi na minuto, mišice v podlakteh izgubljaljajo svojo glavno funkcijo, v glavi pa se vrtijo najtemnejši scenariji.
Precizno stopanje na mikro granitne štrclje je prav tako ključnega pomena, saj magmatska kamnina ni tako popustljiva kot domači apnenec in te pri šlampastem stopanju brezobzirno izpljune nazaj pod zadnje varovalo. Smeri so topshit, boljše bi bile samo, če bi jih lahko postavili eno nad drugo in si ustvarili mega multi-pitche. Iskanje le-teh pa je itak glavni namen odprave v Kanado.
Tistim, ki vam je gvozdejnje pri srcu in tu še niste bili, obisk Cadarese toplo priporočam.

* vzpon z rdečo piko s predhodno nameščenim tradicionalnim varovanjem (metulji, zatiči itd.)
Lp,           
AK

aoPdNG.si, 13.06.2019
Cadarese Crack Crack – 31. 5. – 2. 6.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti