Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

AN - 21.05.2019

Kozjek, Pakla in Kangbačen

Za nami je še en deževen teden in malo dogajanja v stenah. Plezalo se je le v hitro dostopnih opremljenih smereh. Med redkimi zabeleženimi vzponi izstopa prvenstveni v Kozjeku. Marko Mavhar in Marko Volk sta tam preplezala novo, opremljeno smer. Poimenovala sta jo Arhivski kader in ocenila z VIII. 

Obisk Paklenice tudi ni bil slaba izbira. Člana PK Idrija sta čez vikend preplezala Pink Pantherja (6a+, 420 m) v Debelem Kuku in Izgubljeno djeco (6a+, 170 m) v Velikem Čuku: več ...>
Na strani AO TAM so poročali o tradicionalnem prvomajskem taboru v Paklenici.

Kangbačen bo počakal

Roman Benet in Nives Meroi sta zaključila z odpravo, na kateri sta nameravala preplezati novo smer po jugovzhodnem grebenu. Sedaj sta že doma. Roman je sporočil, da ciljev nista uresničila. Zaradi težav z nosači na ledeniku sta potrebovala veliko časa za prihod do baze na 5100 metrih. Nad njo sta takoj pričela raziskovati smer, a zaradi močnega vetra morala obrniti. Časa za resnejši poskus jima je nato zmanjkovalo, zato sta poskusila še v desnem delu stene, kjer so ju ustavile ogromne razpoke. Eno sta uspešno premagala, za ostale pa bi potrebovala lestve. Smer, ki sta jo najprej nameravala preplezati je označil kot varno in zelo lepo.

Srečno!

  Arhiv Alpinističnih novic 
  Izpisi objav: o alpinizmu 
  o odpravah ipd. | o prvenstvenih

 

Arhivski kader v Kozjeku. Vris: Marko Mavhar

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45898

Novosti