Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Zapora odseka

planinske (gonske) poti Stahovica - Velika planina

Zaradi obnovitvenih del na odseku planinske (gonske) poti Stahovica – Velika planina bo pot zaprta od 20. do 31. maja.

Že dlje časa je na odsekih poti nad Kisovcem čez Peske pot za živino zelo težko prehodna. Tudi za pohodnike so določeni odseki zaradi erozije postali zahtevni. Zato sta se pašni skupnosti Velika in Mala planina skupaj z markacisti PD Domžale odločili za strojni poseg na odseku ʺSedlo Kisovec, čez Peske do križišča za Veliko in Malo planinoʺ.
Pot bo zaprta na treh lokacijah, s tablami za zaporo poti in dopolnilom spodaj, kje je možen obhod po cesti.
Pot navzgor bo zaprta na sedlu Kisovec in pri Štalah na planino Kisovec. Navzdol pa na križišču z Velike in Male planine proti Krivčevu, čez Kisovec ali proti Stahovici čez Pasje peči.

Možen obhod navzgor je s sedla Kisovec po cesti pod Štalami na Kisovec proti vzhodu in na prvem razcepu ceste strogo levo navzgor čez rampo do Male planine. Nekoliko daljša pot pa vodi od prvega razcepa naravnost do Jelševega konfina, levo po pešpoti do Gojške planine in nato levo na Malo planino.

Po tem posegu smo prepričani, da si bo narava hitro opomogla. Z erozijskimi zaščitami bodo izvajalci poskrbeli, da voda ne bo delala škode, kot jo je do sedaj. Vse planince, ki so v teh dveh tednih načrtovali turo preko navedenih odsekov, naprošamo da si izberejo druge poti.
Po zaključeni obnovi pa vsi vabljeni.
Varen korak vam želijo Pašna skupnost Velika in Mala planina
ter Markacijski odsek PD Domžale.


Vir: PZS.si

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45900

Novosti