Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Zmanjkuje superlativov

Siol/Sportal - Alenka Teran Košir: Super Janja do pete zaporedne zmage!

Janja Garnbret je še enkrat dokazala, da ji v svetu balvanskega plezanja trenutno ni para. S peto zaporedno zmago v sezoni je danes v Münchnu poskrbela za nov mejnik v svetu športnega plezanja, saj takšen niz ni uspel še nobeni športni plezalki. Uspeh Korošice, za katero počasi zmanjkuje superlativov, s katerimi v svetu športnega plezanja opisujejo njen talent, je s prvo kolajno na tekmi svetovnega pokala dopolnila 18-letna Mia Krampl, ki je v svojem prvem balvanskem finalu posegla po bronu.

Navijači v avditoriju olimpijskega štadiona v Münchnu so znova pripravili vzdušje, zaradi katerega številni športni plezalci ravno München izpostavljajo kot svoje najljubše prizorišče.

20-letna Janja Garnbret je pred strastno večtisočglavo množico danes lahko plezala povsem neobremenjeno, saj je že sredi tedna postalo jasno, da je že dve tekmi pred koncem sezone postala zmagovalka skupnega seštevka v balvanskem plezanju. Znova je bila skoraj nezmotljiva, saj ji je kar tri od štirih balvanov uspelo preplezati v prvem poskusu, za drugega pa je potrebovala dva poskusa. To je že njena tretja zmaga na tem prizorišču.

V finale sta se poleg Garnbretove in Kramplove uvrstila še dva slovenska predstavnika. 23-letna Katja Kadić je zasedla 6. mesto, medtem ko je Anže Peharc ohranil peto mesto iz polfinala.

V izredno selektivnem polfinalu sta za las obstali maturantki Vita Lukan in Lučka Rakovec na 7. oz. 8. mestu, slovenske nastope pa je z ničlo na 17. mestu sklenila Urška Repušič, sicer zmagovalka svoje kvalifikacijske skupine.

Pri moških je vse do zadnjega balvana kazalo na zmago Čeha Adama Ondre, a je ta zmago izgubil na zadnjem balvanu, kjer ni našel poti na vrh. Na najvišjo stopničko zmagovalnega odra se je tako povzpel aktualni svetovni prvak v težavnosti in olimpijski kombinaciji Jakob Schubert, 3. mesto pa je osvojil ljubljenec občinstva, Nemec Jan Hojer.

Zadnjo balvansko tekmo v tej sezoni bo junija gostil Vail. Garnbretova bo tam skušala doseči še en mejnik: osvojiti vse tekme svetovnega pokala na balvanih v isti sezoni. To ni uspelo še nikomur.

Siol, 19.05.2019 19:14
Počasi zmanjkuje superlativov: super Janja do pete zaporedne zmage! #video

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45899

Novosti