Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Prešeren

Siol/Sportal - Alenka Teran Košir: ... smeh ni brez razloga: Janja Garnbret ima razlog zanj

V Münchnu se je pravkar končalo polfinalno dejanje predzadnje balvanske preizkušnje v tej sezoni. Od devetih slovenskih predstavnikov v selektivnem polfinalu, vsaj za dekleta, so se v finale prebili štirje.
Pričakovano je najbolj suvereno predstavo prikazala najboljša plezalka zadnjih let
Janja Garnbret, v finalu pa se ji bosta pridružili še reprezentančni kolegici Katja Kadić (3. v polfinalu) in Mia Krampl, četrta v ženski konkurenci. V moški konkurenci je preboj v popoldanski finale uspel Anžetu Peharcu, ki je osvojil 5. mesto.

Tik pred vrati finala sta na 7. oz. 8. mestu obstali Vita Lukan in Lučka Rakovec, Gregor Vezonik, lanski zmagovalec Münchna, je danes končal na 8. mestu, Jernej Kruder, lani drugi na tem prizorišču, pa je bil 11.

V moški konkurenci je polfinale pripadel Čehu Adamu Ondri, ki je zadnja leta veliko več pozornosti namenjal plezanju v skali, letos pa se je zaradi želje po nastopu in uspehu na olimpijskih igrah v Tokiu leta 2020 vrnil v svetovni pokal.

Janja Garnbret, ki je zmagala na vseh (štirih) letošnjih balvanskih preizkušnjah, je lahko plezala povsem neobremenjeno, kar se je videlo tudi na njenem nasmešku na obrazu. Sredi tega tedna je namreč že postalo jasno, da je postala tudi zmagovalka skupnega seštevka balvanov, saj njene najtesnejše zasledovalke, Japonke Akiyo Noguchiki, v Nemčiji ni. Prednost je namenila nastopu na japonskem državnem prvenstvu.

V finalno šesterico so se poleg treh Slovenk uvrstile še Ukrajinka Evgenija Kazbekova, ki je poleg Garnbretove edina uspela doseči vrh, a le en, ter dve Francozinji Julia Chanourdie in Fanny Gibert.

Polfinale smeri za moške so bile očitno lažje kot za ženske, saj so vsi finalisti dosegli najmanj dva vrhova. V finalu bodo poleg Ondre in Peharca še Jongwon Chon, domačin Jan Hojer, ki je bil ob uspešno preplezanih balvanih deležen najglasnejšega aplavza nabito polnega avditorija v okviru münchenskega olimpijskega štadiona, Avstrijec Jakob Schubert in Rus Aleksey Rubtsov.

Siol/Sportal, 19.05.2019 14:20
Prešeren smeh ni brez razloga: Janja Garnbret ima razlog zanj #video 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45898

Novosti