Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Rezultati v plezanju

VEČER Koroška - Petra Lesjak Tušek: ... vrhunski, pogoji pa porazni

Katja Planinc, nekdanja reprezentantka in trenerka športnega plezanja odločno in ostro pred nocojšnjo debato o športu: Plezanje je v razcvetu, a pogoji in podpora pa vendarle nezadostni.

Katja Planinc pred nocojšnjo debato o športu izpostavlja vlogo športnega plezanja in ga umešča v regijski in nacionalni kontekst, pri čemer ugotavlja, da je plezanje šport, ki dosega izjemne rezultate, kljub temu pa ni dovolj dobro finančno podprto oziroma nima ustreznih pogojev. "Žalostno je, da je plezanje v največjem razcvetu, leta smo se trudili, da postane del olimpijskih iger, imamo dva Korošca v samem svetovnem vrhu, imamo Janjo Garnbret, najboljšo plezalko na svetu, nam pa so začeli otroci odhajat že v srednjo šolo v druge kraje, ker dejansko starši ne zmorejo več vozit otrok po službi na treninge v Avstrijo in drugam. Taka pot zahteva veliko žrtev trenerja, samega tekmovalca in cele družine," pravi Katja Planinc.
Več o tematiki v videu:

Debata o športu, na kateri bodo poleg Katje Planinc razpravljali trener Uroš Verhovnik, predsednik Zveze atletskih trenerjev Slovenije in član upravnega odbora in strokovnega sveta pri AZS , Samo Lampret, predsednik Rokometnega kluba Slovenj Gradec 2011, Uroš Soršak, legenda kluba in športni direktor RK Slovenj Gradec 2011, in Borut Marošek, predsednik Judo kluba Acron Slovenj Gradec, bo v MKC Slovenj Gradec nocoj ob 18. uri. Pogovor bo vodil Nejc Strojnik, novinar Večera Koroška.

​Dobrodošli, da se nam pridružite in sodelujete z vprašanji
Dodajamo še utrinek s sinočnjega treninga plezalk:

VecerKoroska.com, 16.05.2019
(VIDEO) Rezultati v plezanju vrhunski, pogoji pa porazni 


Večer, 17.05.2019
Razprava o športu
Balvanske stene so le v kletnih prostorih

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45900

Novosti