Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Gor in dol, ...

Skrite poti - Andrej Bračič: Poti, ki potekajo navzgor in navzdol, poti, ki vas premetavajo in tresejo. Ja, takšna je ta dirka.

Medtem ko je marsikje aprila še vedno sneg, so na vzhodni obali Istre že idealne razmere za kolesarjenje. Ob vznožju mesta Labin, v širokem Kvarnerskem zalivu, se nahaja majhno mestece Rabac. V tem delu se Istra strmo spusti v Jadransko morje. To je del Istre, v katerem ne prevladujejo gosti zeleni gozdovi in zemeljska podlaga, kot smo jo navajeni za Istro.

Tu najdemo precej surovo in kamnito pokrajino, bolj značilno za otočje. V Rabcu je bila letos prvič organizirana dirka HELTER SKELTER MTB MARATON v sklopu HUSQVARNA ADRIA BIKE SERIES. Na voljo so bile tri trase – Epic, Classic in Easy. Nekaj dni kasneje po tekmi sva se odpravila prevoziti traso Classis tudi midva. Najkrajša trasa imenovana Easy je bila dolga 26 km. Srednja in primerna za vse povprečne in malo bolj zagrižene kolesarje, z imenom Classic, je bila dolga 46 km. Epic pa je bila trasa za tiste z največ tekmovalnimi ambicijami, saj je bila dolga celih 66 km in se je podala tudi na vrh Skitače.

Nisva se udeležila dirke, ampak sva po nekaj deževnih dneh prevozila traso Classic. Izpustila sva spust v Dugo Luko, kjer je bilo po mojih izkušnjah takrat pravo močvirje. Štart dirke je potekal na samem rt-u Sv. Andrije, za tem je sledil strm vzpon v Zgornji Rabac, kjer je bilo konec asfalta in so se začele poti. Poti, ki potekajo navzgor in navzdol, poti, ki vas premetavajo in tresejo. Ja, takšna je ta dirka. Vse dokler vas popolnoma ne zavrti, da izgubite občutek za orientacijo. Podlaga se velikokrat menja, saj trasa pelje čez številne naseljene in nenaseljene vasi. Poleg tega vas pelje tudi čez staro mestno jedro Labina. Pelje tudi po pastirskih in...

 17.05.2019

Gor in dol, na vrat na nos, s hriba v dolino!

Kategorije:
Novosti Tuje KOL TUJ Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45898

Novosti