Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Nesreč v gorah

Primorski dnevnik - Erik Piccini: ... je vedno več | Na predavanju SPDT je spregovoril gorski reševalec Robert Kovač iz Postaje GRS Tolmin

Delovanje Gorske reševalne zveze Slovenije je bila tema drugega predavanja Slovenskega planinskega društva Trst o varnosti v gorah. Večer z Robertom Kovačem, izkušenim gorskim reševalcem iz postaje Tolmin, je potekal v petek, 29. marca, v dvorani ZKB na Opčinah. »Nesreča v gorah nikoli ne počiva, to dobro veste. Doleti pa lahko vsakogar, tudi izkušene. Človek je v gorah najbolj nevaren samemu sebi,« je najprej dejal Kovač, ki je nato opisal delo gorskih reševalcev in razne vrste reševanja (osredotočil se je predvsem na učinkovito in vse bolj pogosto helikoptersko reševanje).

Podal je tudi nekaj zelo zgovornih podatkov o vse večjem številu nezgod v gorah. Lani je Postaja GRS Tolmin, ki je med najbolj obremenjenimi v Sloveniji, praznovala 70-letnico svojega obstoja. »V prvih 60 letih tolminske postaje, smo opravili 553 reševalnih akcij, v zadnjih desetih letih pa kar 790. Ta podatek zgovorno pove, da nesreče v gorah stalno naraščajo,« je z resnim glasom izjavil izkušeni Kovač. Prisotni so na večeru dobili številne koristne napotke, ki jih bodo lahko preizkusili na praktičnem delu, ki bo predvidoma oktobra letos.

Več v današnjem (sobotnem) Primorskem dnevniku.

Primorski dnevnik, 13.04.2019
Nesreč v gorah je vedno več  

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46065

Novosti