Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Nagrada

Primorski dnevnik: FILM - ... dokumentarcu o SPD Trst 

Na festivalu Alpi Giulie Cinema v Trstu so posebno nagrado namenili filmu Pogled iz zaliva, ki ga je režiral Jernej Bufon

V baru in knjigarni Knulp v Trstu se je v četrtek zvečer zaključil filmski festival, posvečen goram Alpi Giulie Cinema, ki ga je organiziralo kulturno društvo Monte Analogo v sodelovanju z združenjem Arci Servizio civile. V sklopu sedmih srečanj se je zvrstilo 23 produkcij.

Kot vsako leto se je tudi tokrat revija zaključila s podelitvijo nagrade Scabiosa Trenta, namenjena avtorjem, ki prihajajo iz gorskih dežel - iz Furlanije Julijske krajine, Koroške in Slovenije. Večer je bil namenjen ogledu šestih del, med katerimi je bil tudi dokumentarni film v režiji Jerneja Bufona z naslovom Pogled iz zaliva, in podelitvi nagrad.

Bufonov film, ki opisuje zgodovino Slovenskega planinskega društva Trst od začetkov pred drugo svetovno vojno do današnjih dni, si je prislužil posebno nagrado Luigi Medeot za najboljšo zgodbo oziroma za oživitev nepoznanih in pozabljenih aspektov slovenskega alpinizma.

Glavno nagrado pa je prejel videoposnetek Urur v režiji Franca Longa, ki pripoveduje o popotovanju v neznane kraje skozi hladno in tujo pokrajino, v katerem je glavni motiv boj med dobrim in zlim v človeku. Istočasno se dokumentarec dotakne tudi izginevanja ledenikov in tematike klimatskih sprememb, ki vplivajo na preobrazbo gorskega sveta. 

Primorski dnevnik, 29.03.2019 19:05
Nagrada dokumentarcu o SPDT
Nagrada tudi filmu o SPDT

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45953

Novosti