Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Uspešen športnoplezalni

AK Impol Slovenska Bistrica: ... konec tedna, kronan s stopničkami na tekmi Vzhodne lige, tekmi iRCC in dvema preplezanima 8b oz. 8b+

Pretekli konec tedna so naši plezalci v soboto uspešno nastopili na 2. tekmi Vzhodne lige v Trbovljah in v nedeljo na 3. tekmi iRCC v Trbižu v Italiji, Ema in Lucija pa sta v soboto plezali v Čreti in v nedeljo v Kotečniku. Na tekmi Vzhodne lige si je Urban Zagoršek priplezal tretje mesto med kadeti, Val Šajt je zmagal med mlajšimi dečki brez licence DP, Zoja Gobec je bila še drugič 2. med starejšimi deklicami brez licence DP. Na tekmi iRCC sta se odlično odrezala Maja Kramberger in Žan Janežič, kjer sta si oba priplezala 3. mesto v članski konkurenci. Ema in Lucija pa sta v soboto na Čreti preplezali dve smeri z oceno 8b/b+; Lucija La La Land, Ema pa 100% BIO, kar je šele četrta (prva ženska) uspešna ponovitev te smeri.

2. tekma Vzhodne lige v Trbovljah

Na tekmi, ki jo je organiziral AO Trbovlje, je nastopilo 14 naših mladih plezalk in plezalcev. Dopoldan sta med mlajšimi cicibankami Vesna Tarkuš in Zoja Leskovar uspešno priplezali do vrha obeh smeri. Popoldan sta med mlajšimi dečki uspešno nastopila Val Šajt in Tine Rupnik in si razdelila 9. mesto v absolutni kategoriji. Tinetu so pri tem v 2. smeri napačno dosodili nižjo višino, ker pa se tekma ne snema, je ostalo pri dosojeni višini. Valov dosežek je bil najboljši med tekmovalci brez licence DP, tako da je v B-razvrstitvi stal na najvišji stopnički. Med starejšimi deklicami si je Zoja Gobec ponovno priplezala 2. mesto med tekmovalkami brez licence DP. Med kadeti se je izkazal Urban Zagoršek, ki si je priplezal 3. mesto v absolutni konkurenci, Maja Kramberger pa je zaradi napornega petkovega večera plezala manj zbrano in zasedla 5. mesto med kadetinjami. Rezultati so dostopni na tej povezavi, nekaj fotografij, ki sta jih posnela Filip in Peter pa najdete tu.

3. tekma iRCC

Po dveh tekmah mednarodnega pokala regij iRCC v balvanih so se tokrat v Trbižu v Italiji plezalke in plezalci pomerili v težavnosti. Dobro sta v obeh kvalifikacijskih smereh in finalni smeri v članski konkurenci plezala Maja Kramberger in Žan Janežič in si priplezala 3. mesto. Med deklicami pod 10 let se je v finale uspelo uvrstiti Vesni Tarkuš, ki je bila na koncu 7. Zala Juhart in Eva Škrlec se v kategoriji deklic pod 12 let nista uspeli uvrstiti v finale – zasedli sta 15. in 18. mesto. Rezultati so dostopni na tej povezavi, nekaj fotografij, ki jih je posnel Peter pa tu.

8b/b+ Eme in Lucije v Čreti

V soboto sta se Ema in Lucija odpravili v Čreto v sektor Domačica – Lucija s ciljem preplezati La la Land (8b/b+), Ema pa 100 % BIO (prav tako 8b/b+). Obema je, po tem, ko sta v prvem poskusu ponovili gibe, v drugo uspelo uspešno preplezati smeri. Emin vzpon v smeri 100% BIO je šele četrta ponovitev smeri, ki jo je leta 2013 opremil Rajko Zajc in istega leta uspešno preplezal Gašper Pintar. Smer je potem kar pet let čakala na drugo ponovitev (Jakob Bizjak, 28. 5. 2018), kot tretji jo je le dva dni za tem preplezal še opremljevalec smeri – oba sta jo ocenila s "konkretno" 8b+, njuni oceni pa se pridružuje tudi Ema s prvim uspešnim ženskim vzponom v tej smeri. Za La la Land, ki je imela bazno oceno 8b+, pa tako kot Ema tudi Lucija ocenjuje, da zasluži "le" oceno 8b.

V nedeljo smo se, ker je bilo napovedano toplo sončno vreme, odpravili še v Kotečnik, kjer nas je pričakalo nabito polno plezališče. V sektorju Oboki, kjer običajno samevamo, je skoraj zmanjkalo smeri za vse, ki smo bili tam (poleg bistriških plezalcev, še celjski), tako da smo vetroven in bolj kot ne oblačen dan bolj kot za plezanje izkoristili za druženje in "odpiranje" projektov, ki pa bodo glede na hitro bližajočo tekmovalno sezono verjetno morali počakati do jeseni.
T. S.
Foto: Peter Kramberger, Filip Justinek

AK Impol Slovenska Bistrica, 18.03.2019
Uspešen športno-plezalni konec tedna, kronan s stopničkami na tekmi Vzhodne lige, tekmi iRCC in dvema preplezanima 8b oz. 8b+ v Čreti

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46075

Novosti