Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Zimska vaja

GRS Tolmin: V soboto, 26. januarja 2019, dan po občnem zboru, smo reševalci

... Postaje GRS Tolmin izvedli usposabljanje iz zimske tehnike reševanja. Za izvedbo usposabljanja smo izbrali pobočja v bližini smučišča na Soriški planini, kjer je bila snežna odeja dovolj debela.

Veliko prisotnih reševalcev in tudi inštruktorjev na vaji je omogočalo, da smo postavili veliko delovišč in da so reševalci v manjših skupinah na njih preverili svoje znanje. Na deloviščih smo obnavljali znanje iz uporabe in vezave nosil AKI in UT2000, pripravi sidrišča v snegu, izvedbi štafetnega spusta, iskanja zasutega z plazovno žolno in sondiranjem, pravilnemu izkopavanju zasutega ter izdelali prerez in test snežne odeje. Za konec vaje smo izvedli še situacijsko vajo, v kateri je plaz zasul več planincev.

Razlago na posameznih deloviščih so pod budnim očesom inštruktorjev vodili kar trije pripravniki za reševalce, saj so tako preverjali svoje znanje pred izpitom, ki jih je čakal čez dva tedna.

Zimske vaje, ki je štela tudi za podaljšanje licence gorskega reševalca, se je udeležilo 29 reševalcev Postaje GRS Tolmin in sedem reševalcev Postaj GSS Konjic in GSS Travnik. Po končani vaji smo opravljeno delo analizirali in z reševalci iz BIH ugotavljali razlike v načinu dela.
Miljko Lesjak  
GRS Tolmin  

12.02.2019 

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46071

Novosti