Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

V snežnem plazu

Slovenske novice: v Avstriji umrli najmanj trije Nemci.
Nova smrt na smučišču

Smučarje so začeli iskati v soboto, ob 23. uri so jih našli mrtve

LECH – Snežni plaz je pri kraju Lech v avstrijski deželi Predarlsko v soboto zahteval najmanj tri smrtne žrtve, četrto osebo še pogrešajo. Štirje nemški smučarji so po prvih izsledkih policije smučali na zaprti progi, ko jih je zasul plaz, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Smučarje so začeli iskati šele v soboto zvečer, potem ko se niso vrnili domov. Našli so jih okoli 23. ure, ko jim ni bilo več pomoči. Iskanja pogrešanega 28-letnega smučarja trenutno ne morejo nadaljevati, saj je nevarnost snežnih plazov prevelika. Umrli so bili stari 32, 36 in 57 let.

Razmere v Avstriji so se po obilnem sneženju v preteklih dnevih sicer nekoliko umirile, a že danes napovedujejo novo obilno pošiljko snega, poroča avstrijska tiskovna agencija APA. Na Predarlskem in na vzhodu Tirolske znova pričakujejo, da se bo snežna odeja odebelila za dodaten meter, v gorah tudi do dva. Avstrijski vremenoslovci napovedujejo umiritev razmer šele v torek.

Na Tirolskem so znižali stopnjo nevarnosti snežnih plazov na tretjo, a oblasti opozarjajo, da so zunaj urejenih prog razmere še vedno kritične.


Slovenske novice, 12.01.2019: TRAGEDIJA
Nova smrt na smučišču: Max (16) smučal z družino, končalo se je tragično

Kljub hitremu prihodu reševalcev jim fanta ni uspelo rešiti, medtem ko preostali trije člani družine niso bili poškodovani.

ST. ANTON – V nekaterih delih Avstrije je ponoči zapadlo do 60 centimetrov novega snega, v številnih delih države so stopnjo nevarnosti plazov zvišali na drugo najvišjo, na območju severnih Alp pa na najvišjo. Pod snežnim plazom v smučarskem središču St. Anton je umrl še en smučar.

Plaz je zasul 16-letnega smučarja, ki je z bratom in s staršema smučal zunaj urejenega smučišča. Portal 9news poroča, da je umrl Max Meyer iz Avstralije, ki se je z družino ravno nahajal na zimskih počitnicah v Avstriji.

Zaradi obilice snega in nevarnosti plazov je več smučišč v avstrijskih Alpah zaprtih, v nekaterih delih Avstrije pa velja najvišja, peta stopnja nevarnosti snežnih plazov. Številne vasi so odrezane od sveta. Avstrijski vremenoslovci napovedujejo, da se bo sneženje nadaljevalo tudi v prihodnjih dneh.

Slovenske novice, 13.01.2019
Smučarje so začeli iskati v soboto, ob 23. uri so jih našli mrtve 


Fotografija je simbolična. FOTO: Getty Images, Istockphoto


 

Kategorije:
Novosti Tuje TUJ Vse objave

1 komentarjev na članku "V snežnem plazu"

Metod Škarja,

Novost (vsaj jaz sem to prvič zasledil razen kje v Ameriki, kjer je znan zelo nevaren padec v globokem snegu ob deblu drevesa) je nekaj primerov (pa ne zgoraj omenjeni - prej) padcev v globok sneg in zadušitev, preden te odkopljejo.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46044

Novosti