Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Na Dunaju

... je bila konec novembra 2018 redna letna skupščina Avstrijskega turistovskega kluba

Potekala je po ustaljenem dnevnem redu. Še posebej podrobno so poročali o finančnem poslovanju, čeprav so zelo pozitivno poslovali: ok. 2 mio EUR letnega bruto prometa; mdr. so pridobili dobrih 700.000 EUR subvencij.
Potekale so tudi volitve za obdobje 2018 – 2022. Za predsednika je bil izvoljen dosedanji predsednik Franz Zehetmayer.
Podrobno so poročali tudi o aktivnostih in delu z mladimi. Markacisti so prikazali problematiko in stanja na planinskih poteh, ki so v upravljanju OeTK, na  njih je največ poškod zaradi vremenskih neurij, oziroma klimatskih sprememb.

Zanimiva je bila predstavljena gradnja okolju prijaznega lesenega zavetišča »Wolfgang–Dirnbacher–Hitte«. 
Postavili so ga letos v vsega dveh dneh, 19. in 20. septembra. Na manjši temelj so s helikopterjem pripeljali sestavne dele, katere so člani OeTK prostovoljno sestavili pod nadzorom projektanta. Stroški projekta, materiala, transporta brez ovrednotenja prostovoljnega dela so bili 65.000 EUR.

V imenu PZS in svojem imenu je skupščino pozdravil Franc Ekar, ki je povedal da ima PZS novega predsednika prof. dr. Jožeta Rovana, pa tudi, da bodo OI za planinstvo nov izziv, ki bo terjaj temeljito revizijo strategije planinstva v naravnih okoljih. Sodelovanje med planinci in njih organizacijami prek državnih meja pa nas obvezuje, da se še naprej prizadevamo za ohranjanje gorskega sveta in negovanje ljudskih navad in običajev.
 

Generalna skupščina Avstrijskega turistovskega kluba OeTK - 2018
 

Kategorije:
Novosti Tuje TUJ Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46077

Novosti