Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Delova osebnost leta 2018

Izbor uredništva: Deseterica tistih, ki so zaznamovali iztekajoče se leto, v znamenju močnih žensk. = tudi Janja Garnbret

Medtem ko so včeraj na drugi strani Atlantika razglasili osebnost leta revije Time, smo v uredništvu Dela kot vsak začetek decembra izbrali deseterico tistih, o katerih smo letos pisali v presežniku. Od zdravnikov do bančnice, ki je svojo zgodbo kot nekakšno katarzo ponudila Slovencem, bi lahko sklenili krog njihovih imen. 

Glasujte za Delovo osebnost leta 2018

Njihove zgodbe bomo predstavljali vsak dan. Zmagovalec bo znan na slovesnosti 9. januarja zvečer v Cankarjevem domu.

In kdo je v našem izboru? Kirurga Uroš Ahčan in Vojko Didanovič, ki sta s popolno rekonstrukcijo nosu pacientki vrnila dostojno življenje, njun dosežek pa je nov mejnik v estetski kirurgiji v svetovnem merilu.

PREBERITE: Pogovor s kirurgoma o njunem delu in načrtih.
V mislih sta že pri naslednji rekonstrukciji nosu.

Kraljica globin Alenka Artnik, ki se je julija na Bahamih na vdih in s plavutjo potopila do globine 105 metrov ter izenačila svetovni rekord. Biatlonec Jakov Fak, človek z briljantnimi športnimi uspehi in moralno avtoriteto tudi zunaj športnih terenov.

Prva športna plezalka sveta Janja Garnbret, ki jo v višine dviga tudi njena skromnost ali, kot pravijo, prizemljenost. Sestra Bernarda Gostečnik, ki je kot varuhinja zapuščine znamenite Felicite Kalinšek poskrbela, da imamo Veliko slovensko kuharico tudi v 21. stoletju. Mlada raziskovalka Tina Lebar, ki velja za vizionarko sintezne biologije, svoje raziskave pa predstavlja v najuglednejših znanstvenih revijah. Vlado Kreslin kot pesnik in glasbenik, ki najbrž nikoli ne bo dobil velike Prešernove nagrade, pa bi jo moral.

Upokojeni ravnatelj Dušan Merc, ki pogumno in brez dlake na jeziku opozarja na napake našega šolstva, na prvo mesto pa vedno postavlja otroka. Borka proti plastiki Urša Zgojznik, ki je z zadnjo akcijo Očistimo Slovenijo pokazala, da moramo pri okolju vsi skupaj narediti korak naprej. Bronja Žakelj, ki je svojo življenjsko zgodbo oblikovala v roman, z njim pa odprla vprašanja, o katerih ne maramo razmišljati.

Delo, 12.12.2018
Delova osebnost leta 2018
 
Njihove videozgodbe: delo.si/delova-osebnost

Kategorije:
Novosti PLE SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti