Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Na vojaškem

... svetovnem prvenstvu v težavnostnem plezanju Mina in Domen zlata, Katja srebrna Delo 

Moskva od 28. novembra do 3. decembra gosti vojaško svetovno prvenstvo v športnem plezanju, kjer slovenske barve odlično zastopajo Mina Markovič, Katja Kadić in Domen Škofic, ki so z dvema zlatima in srebrno kolajno navdušili že na uvodni tekmi v težavnosti. Vojaško svetovno prvenstvo v športnem plezanju je do zdaj potekalo le v težavnosti, letos pa prvič v vseh treh tekmovalnih disciplinah: težavnostnem, balvanskem in hitrostnem plezanju.
V Moskvi nastopa 33 športnih plezalcev iz Rusije, Švice, Avstrije, Španije in Slovenije, med njimi sedem zmagovalcev svetovnega prvenstva oz. svetovnega pokala v športnem plezanju ali evropskih dogodkov na najvišji ravni. Slovenijo zastopa trojica članov slovenske reprezentance v športnem plezanju, zaposlenih v Slovenski vojski.

Za uvod v vojaško svetovno prvenstvo so se športne plezalke in plezalci 28. novembra pomerili v težavnosti, kjer je slovenska trojica pometla s konkurenco. Mina Markovič (ŠPK Plus) in Domen Škofic (ŠPO PD Radovljica), ki sta že na preteklih vojaških prvenstvih osvajala odličja, sta v Moskvi vodila že po kvalifikacijah, prav tako pa najboljšo predstavo pokazala v finalu in suvereno zmagala. Zaostanek iz kvalifikacij je v finalu nadoknadila Katja Kadić (PK Škofja Loka) in stopila na drugo stopničko.

Petek in sobota sta v Rusiji rezervirana za balvanske preizkušnje, nedelja pa za hitrost. Našim tekmovalcem čestitamo in želimo uspešno še naprej!
Manca Čujež

PZS, 30.12.2018
Mina in Domen zlata, Katja srebrna na vojaškem svetovnem prvenstvu v težavnosti 
c-f-r.ru: Rezultati

Foto: CFR/Nikita Tsaryov


Delo, 01.12.2018
Mina in Domen vojaška prvaka

Kategorije:
Novosti Tuje TUJ PLE Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45946

Novosti