Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Hrast in Nepužlan

KGŠ PZS: ... v Bernu uspešno začela EP v lednem plezanju

V soboto, 24. novembra, je bila v švicarskem Bernu prva tekma evropskega pokala v tekmovalnem lednem plezanju. Tekmovanja sta se udeležila Jaka Hrast (AO Domžale), ki se je uvrstil na 8. mesto, in Edvin Nepužlan (AO Železničar) z uvrstitvijo na 22. mesto.

Tekmovanje je potekalo na umetni steni zunaj plezalnega centra O`BLOCK. V kvalifikacijah so tekmovalci plezali dve zahtevni kvalifikacijski smeri. V smereh se je slovenski dvojec seznanil z mešanico integriranih, plastičnih, kovinskih in mini granitnih oprimkov, ki so zahtevali veliko mero natančnosti, skokov in atraktivnih gibov. Jaka Hrast je kvalifikacijski smeri splezal najhitreje v konkurenci in zasedel prvo mesto po kvalifikacijah. Edvin Nepužlan je kvalifikacijski smeri splezal do zgornje tretjine, kar je zadostovalo za končno 22. mesto.

Jakova uvrstitev v sklepni finale na mestu vodilnega po kvalifikacijah je obetala dober končni rezultat. V finalu je plezal suvereno skoraj do pod vrha in konca smeri. Žal pa je v spodnji tretjini spregledal vpenjanje, bil diskvalificiran in se je tako moral zadovoljiti z osmim mestom.

Naslednja tekma evropskega bo 1. decembra v Domžalah, kjer bomo lahko navijali za sedemčlansko slovensko zasedbo. Nastopili bodo: Maja Šuštar (AO Domžale), Katja Brunec (AO Kranj), Nadja Korinšek (AO  Trbovlje), Jaka Hrast (AO Domžale), Vili Guček (AS Špaltna Hrastnik), Miha Habjan (Akademski AO), Tom Turšič (GŠD Bricalp Škofja Loka) in Tine Cuder (AO PD Bovec).
 Vir: PZS.si

PZS, 27.11.2018
Hrast in Nepužlan v Bernu uspešno začela EP v lednem plezanju

Jaka Hrast (foto Peter Huser)

 

 

Kategorije:
Novosti SLO TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45952

Novosti