Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Prva turna smuka

Bojan Ambrožič: ... to sezono

Lansko sezono sem začel turno smučati. Po začetniških težavah, ko sprva nisem znal ne smučati, ne uporabljati opreme, me je turni smuk zasvojil. K dobri sezoni pa je pripomogla še s snegom zelo bogata zima. Lansko sezono sem uporabljal rabljeno, več kot 10 let staro opremo, ki je bila zastarela in težka. Letos pa sem investiral v nabavo nove opreme. Z izjemo turnih vezi (ATK Rente Me), sem vso ostalo opremo nabavil novo (smuči Atomic Backland 85, pancarje Dynafit Neo Pu, kože AT Backland). V prihodnjih blogih bom poročal kako se mi ta opreme obnese. Stare opreme pa nisem prodal, ker jo imam namen uporabljati v razmerah kadar bo zelo malo snega in bo nove opreme škoda.

Za prvi turni smuk te sezone sem se odpravil na Krvavec, kjer so že naredili dovolj umetnega snega. S turo sem začel na parkirišču na planini Jezerce (1423 m). Od tu je do zgornje postaje kabinske žičnice (Gospince) še 2 km makadamske ceste. Možno se je peljati tudi po tej cesti. Vendar je treba plačati 5 €. Jaz sem šel za trening seveda peš.

Pri Gospinci pa sem stopil na smuči in nadaljeval po smučarski progi proti vrhu Krvavca. Vreme je bilo ves čas zelo slabo. Padal je tudi dež. Upal sem, da bo na vrhu Krvavca (1853 m) snežilo. Pa ni.

Največja težava je bila zelo gosta megla. Videl sem nekje dva do tri metre pred sabo. Na “menjavi” mi je sunek vetra odpihnil polivinil za turne kože. V dolino sem smučal tako, da sem se strogo držal GPS sledi, saj brez nje nisem vedel kje sem.
V drugem vzponu se je dež spremenil v močan naliv. Zato sem si rekel, da bosta v takih razmerah dva vzpona čisto dovolj.

Bojan Ambrožič
Prva turna smuka to sezono
24.11.2018

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti