Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Na primorski Triglav - Slavnik

Skrite poti - Andrej Bračič: Še je čas za MTB - Tura za vse tiste, ki uživate v jesenskih barvah in si ne želite zahtevne poti.

Slavnik je najbolj obiskan vrh Slavniškega pogorja, nekateri mu pravijo tudi primorski Triglav. Tura za vse tiste, ki uživate v jesenskih barvah in si ne želite zahtevne poti. Večji del poti je speljan po gozdnih cestah, poraščenih s travo in nekaj kamenja. Spust je srednje zahteven in nima težjih odsekov. Vrh, ki se dviga 1028 metrov nad morjem, je ena najbolj razglednih točk tega dela Primorske. Na pobočjih Slavnika vsako leto prirejajo MTB maraton Slavnik.

Bilo je potrebno izkoristiti še zadnji jesenski topel in suh dan. Avto sem parkiral v naselju Markovščina, v bližini bifeja. Sprva sem se podal čez travnike, na katerih so bile razmetane bale sena. Kamnito travnata pot z jesenskimi barvami je ponujala pravi užitek. Prečenje travnatega območja (Jegno) z barvami posušene trave prav tako.

Kmalu sem se priključil makadamski cesti, ki pelje do Tumove koče na Slavniku. To je bil tudi moj cilj. Na koči sem srečal skupino planincev in skupino petih Italijanov z gorskimi kolesi. Hitro sem smuknil v suha oblačila, naredil par fotografij in jo mahnil naprej. Spust poteka večinoma po STKP (slovenska turnokolesarska pot). Preči naselje Skadanščina, kjer se nahaja podružnična cerkev sv. Antona Puščavnika...

07.11.2018
Na primorski Triglav - Slavnik

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti