Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Uvod v AŠ

AO Ajdovščina - Simon Ušaj: Preteklo nedeljo smo v okviru alpinistične šole plezali dolge športnoplezalne smeri. | Uvod - 2

Dosedanje vaje in učenje manevrov je kot kaže bilo uspešno saj so vsi tečajniki na varovališčih in med plezanjem točno vedeli kaj in kako početi (samozavarovanje, prevzem varovanja, povelja, …) in tako nismo izgubljali časa s »štrikanjem« ampak smo tekoče in varno plezali (kljub določenim komentarjem nekaterih članov drugih odsekov).

Izkušenejši »stari« člani smo v navezi s petimi tečajniki (trije so se opravičili) preplezali:
• dve smeri v Sivi plošči (60 m)
• dvakrat Steber ture (V galeriji fotografije iz Stebra)
• kombinacijo Zahodne v Oltarju z Matičkom in Raz stebra.

Ta najbolj gajstni so potem še utrjevali mišice v Rumeni plošči. Bravo vsem.
Iz letne tehnike nam tako ostaja vzeti samo še reševanje padlega in potem vse skupaj vaditi in utrjevati. Potem se bomo posvetili zimi in teoretičnim predavanjem v okviru šole.


AO Ajdovščina 10.11.2018: 
Uvod v alpinistično šolo - 2 - Zeleniške špice

Tečajniki v letošnji alpinistični šoli so se že spoznali s sidrišči, vmesnimi varovanji, samoreševanjem, gibanjem naveze in ostalimi osnovami. Za začetek pa je manjkala še celodnevna kondicijsko-spoznavna tura in to smo opravili to nedeljo po čudovitih Zeleniških špicah. Odhod je bil ob štirih iz Ajdovščine nekateri pa so se sklenili spoznavati že večer prej v Kamniški Bistrici (in menda so se spoznavali ob šanku še pozno v noč).

Po dostopu, poplezavanju po čvrstem grebenu in sestopu čez Kamniško sedlo in uživanju v jesenski naravi je hmeljeva regeneracija v Kamniški Bistrici dobro dela. Vsi udeleženci ture so le-to opravili zelo suvereno kar priča o že visokem nivoju izkušenj giban v gorah.

Več pa naj povedo slike. 


 

 Uvod v alpinistično šolo - 3
  10.11.2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti