Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Jeseni in pozimi so odprte

Delo - Andreja Žibret: ...  le nekatere planinske koče

Planinarjenje: Prilagoditi je treba jesenski obisk gora in večjo pozornost nameniti načrtovanju ture, opozarjajo v Planinski zvezi Slovenije

Obisk v planinskih kočah je bil letos za približno pet odstotkov boljši od petletnega povprečja. Najbolje so obratovale visokogorske planinske koče, ponekod pa so bile manj obiskane koče v sredogorju in nižje.

Planinske koče v visokogorju so oktobra zaprle svoja vrata, nižje ležeče pa prešle na jesensko-zimski delovni čas, čemur je treba prilagoditi tudi jesenski obisk gora in večjo pozornost nameniti načrtovanju ture, opozarjajo v Planinski zvezi Slovenije.

Visokogorske koče v Julijskih Alpah so z izjemo Doma na Komni, ki je odprt vse leto, že zaprle svoja vrata, planinci lahko na zasilno oskrbo računajo še pri meteorologih v Triglavskem domu na Kredarici ter na možnost zatočišča v neoskrbovanih zimskih sobah in bivakih. Stalno odprte, tudi jeseni in pozimi, ostajajo Blejska koča na Lipanci, Erjavčeva koča na Vršiču in Planinski dom Tamar v Julijcih, Domžalski dom na Mali planini v Kamniško-Savinjskih Alpah in Valvasorjev dom pod Stolom v Karavankah ter številne nižje ležeče koče.

Preostale so prešle na jesensko-zimski delovni čas in so odprte le ob koncu tedna in praznikih. Aktualni podatki o odprtosti planinskih koč so ažurno objavljeni na koce.pzs.si.

Delo, 05.11.2018 16.00
Jeseni in pozimi so odprte le nekatere planinske koče


Triglavski dom na Kredarici. Foto Matej Družnik

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46044

Novosti